Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες ξυρίζουν το πρόσωπό τους;

Όχι δεν τρελάθηκαν! Απλά ακολουθούν μια παλαιά -και όχι ιδιαίτερα δημοφιλή- τεχνική απολέπισης της επιδερμίδας, ακριβώς όπως έκαναν πολλές διάσημες γυναίκες του παρελθόντος, όπως η Elizabeth Taylor και η Marilyn Monroe.

Γιατί να υιοθετήσεις την ανδρική αυτή συνήθεια:
Δεν χρειάζεται να έχεις γένια για να ξυρίσεις το πρόσωπό σου. Αρκεί η επιθυμία να αποκτήσεις λαμπερή και απαλή επιδερμίδα. Και θα μάς πεις «Τι σχέση έχει τώρα αυτό;». Ε λοιπόν ξυρίζοντας το πρόσωπό σου, όχι μόνο κάνεις απολέπιση, αλλά βοηθάς και στην καλύτερη εφαρμογή και δράση των προϊόντων περιποίησης, που περιλαμβάνουν πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, καθαρίζεις τους πόρους του δέρματος και βοηθάς στην καταπολέμηση της ακμής.

Κερδίσαμε την προσοχή σου, σωστά; Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη ευκαιρία, να σού πούμε πως όπως ακριβώς θα απλώνεται πιο ομοιόμορφα η ενυδατική σου κρέμα, το ίδιο ακριβώς θα συμβαίνει και με το foundation και τα υπόλοιπα καλλυντικά σου, κάνοντας το μακιγιάζ σου να δείχνει άκρως εντυπωσιακό.

«Μήπως θα… αποκτήσω γένια όμως στο τέλος»
Αποκλείεται να μην πέρασε αυτή η σκέψη από το μυαλό σου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σε καθησυχάσουμε βέβαια πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Όπως υπογραμμίζουν πολλοί δερματολόγοι, οι τρίχες μας είναι γενετικά προκαθορισμένες όσον αφορά τον αριθμό, το πάχος και το χρώμα τους. Με άλλα λόγια δεν πρόκειται να βγουν πιο σκληρές ή πιο μαύρες μετά το ξύρισμα.

Τι θα χρειαστείς:
Εάν θέλεις να ξεκινήσεις να ξυρίζεις το πρόσωπό σου, θα σε συμβουλεύαμε να αγοράσεις ένα ειδικό ξυραφάκι για το πρόσωπο. Θα το βρεις στο Amazon και το Ebay, αλλά και σε ορισμένα καταστήματα με καλλυντικά και είδη προσωπικής περιποίησης. Τα ξυραφάκια αυτά είναι πολύ πιο μικρά σε μέγεθος από εκείνα που χρησιμοποιείς για τα πόδια σου, με αποτέλεσμα να μπορείς να κάνεις πιο λεπτομερή δουλειά όταν απομακρύνεις το «χνούδι» του προσώπου σου.

Πηγή: marieclaire.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More