Για την πρόκριση η Εθνική Ελλάδας

Τη μάχη για την εξασφάλιση της πρόκρισης δίνει σήμερα η Εθνική ομάδα μπάσκετ στις 15.00 απέναντι στην ομάδα της Βραζιλίας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί ζωντανά από το δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό της  ΕΡΤ Sports HD. Έπειτα από τη μεγάλη εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στο Μαυροβούνιο, όπου η Εθνική πήρε την ευρεία νίκη με 85-60, καλείται να αποσπάσει το εμπόδιο της Βραζιλίας και να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Στο παρελθόν Ελλάδα και Βραζιλία έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες τέσσερις φορές, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες (2-2). Την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν το 1986, όπου η Βραζιλία πήρε τη νίκη με 115-95. Η δεύτερη αναμέτρηση ακολούθησε το 1990, όπου τη νίκη πήρε η Ελλάδα επικρατώντας με 103-88. Μετά από πέντε μέρες μετά τη νίκη της Ελλάδας, η Βραζιλία πήρε τη νίκη με 97-94, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την πέμπτη θέση στα γήπεδα της Αργεντινής. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο ομάδες ήταν το 2006 με την Εθνική να παίρνει μία πολύ δύσκολη νίκη με 91-80, σε ένα αξέχαστο βράδυ.

Σήμερα, η Εθνική μας ομάδα διεκδικεί από νωρίς την πρόκριση και να πετύχει τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στα γήπεδα της Κίνας. Ακόμη, η νίκη αυτή θα αποτελέσει γόητρο για την Εθνική μας ομάδα, καθώς θα κάνει το (3-2) στις νίκες απέναντι στη Βραζιλία.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More