Γκιουλέκας: Απαράδεκτο στα εθνικά θέματα να προσπαθούν κάποιοι να βρουν χώρο για να ανασάνουν πολιτικά και να ακουστούν

«Αισθάνθηκα ντροπή όταν άκουσα κάποια πολιτικά στελέχη να υιοθετούν τα fake news της Άγκυρας! Μίλησαν για “κατάληψη εθνικού εδάφους”, για “εισβολή ξένης δύναμης στην χώρα”… Είναι απαράδεκτο στα εθνικά θέματα να προσπαθούν κάποιοι να βρουν χώρο για να ανασάνουν πολιτικά και να ακουστούν. Ας το κάνουν σε άλλα πεδία, όχι στα εθνικά θέματα…», τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του ΣΚΑΪ λίγες ώρες πριν την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα ενημερώσουν τα μέλη της για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

«Τα σύνορά μας είναι συγκεκριμένα. Η γραμμή στον Έβρο είναι καθορισμένη από την Συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του ’26. Η κοίτη του ποταμού μπορεί να αλλάζει, όχι, όμως η συνοριακή γραμμή!
Όσοι μιλούν για κατάληψη εθνικού εδάφους, υπερβαίνουν όλα τα όρια. Ειδικά αυτή την περίοδο που συνεχίζεται η τουρκική επιθετικότητα κάποιοι επιμένουν να παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας. Λυπάμαι γι’ αυτούς», σχολίασε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και κληθείς να σχολιάσει τις βολές της αντιπολίτευσης υπογράμμισε:

«Να θυμίσουμε σε κάποιους ότι ήταν η ίδια Κυβέρνηση που πριν δύο μήνες δεν αιφνιδιάστηκε στον Έβρο αλλά αιφνιδίασε την Τουρκία και, μάλιστα, έφερε εδώ τους επικεφαλής όλων των ευρωπαϊκών χωρών για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι ποιοι προκαλούν και τι ακριβώς συμβαίνει. Όλοι κρινόμαστε».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More