Γκιουλέκας: «Είναι λογικό οι τοπικές κοινωνίες να διαμαρτύρονται γιατί έχουν σηκώσει όλο το βάρος του προβλήματος»

Τα χθεσινά επεισόδια στη Χίο σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας στον ΣΚΑΪ.

«Σαφώς επεισόδια σαν τα χθεσινά στην Χίο είναι απολύτως καταδικαστέα – γιατί άλλο διαμαρτύρομαι άλλο προπηλακίζω -, όμως, είναι λογικό οι τοπικές κοινωνίες να διαμαρτύρονται γιατί έχουν σηκώσει όλο το βάρος του προβλήματος. Αυτό το λέγαμε χρόνια και αυτό που τώρα προσπαθούμε να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να ανακουφίσουμε τις τοπικές κοινωνίες με μία σειρά μέτρων.

Μετά το μπάχαλο που επικράτησε επί 4,5 χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να στέλνει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, εμείς ερχόμαστε να εφαρμόσουμε μία άλλη τακτική. Στόχος είναι να ανακουφιστούν τα νησιά, να δημιουργηθούν κέντρα κλειστού τύπου και να εξετάζονται πολύ γρήγορα ποιοι δικαιούνται άσυλο και ποιοι όχι», ανέφερε ο βουλευτής.

Ερωτηθείς για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τα σενάρια ονοματολογίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά, ο Κ.Γκιουλέκας σχολίασε:

«Επειδή έχουμε εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι θεμιτό να ανοίγει η συζήτηση. Ας αφήσουν, όμως, όσοι “βιάζονται” στον Πρωθυπουργό το δικαίωμα να αποφασίσει ποιον θα προτείνει. Αυτός θα υποδείξει το πρόσωπο και η Βουλή θα συζητήσει.
Προσωπικά, στην παρούσα συγκυρία, θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο», κατέληξε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More