ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά χωρίς συλλαλητήριο

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την ερχόμενη Παρασκευή 1η Μαΐου προχωρά η ΓΣΕΕ, προκειμένου όπως αναφέρεται «η εργατική τάξη να αποτείνει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της».

Η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του ιδιωτικού τομέα δεν καλεί σε συλλαλητήριο, εξαιτίας των μέτρων αποστασιοποίησης που ισχύουν λόγω κορωνοϊού, αλλά καλεί τις οργανώσεις μέλη της να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κ.λ.π), τηρώντας με «θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Υπενθυμίζεται πως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας είχε ανακοινώσει νωρίτερα, πως οι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή για τις 9 Μαΐου.

Στο μεταξύ με τον νόμο 4468 του 2017 η 1η Μαΐου είχε θεσμοθετηθεί ως ηµέρα υποχρεωτικής αργίας. Στην διάταξη του 2017 είχε προβλεφθεί πως με απόφαση του υπουργού Εργασίας, μπορεί να μετατίθεται η αργία της 1ης Μαΐου σε άλλη εργάσιµη ηµέρα, εφόσον συµπίπτει µε Κυριακή, µε ηµέρα της Μεγάλης Εβδοµάδας ή µε τη Δευτέρα του Πάσχα.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More