Γυναίκες και κορίτσια στην επιστήμη – μια επιδίωξη που γίνεται πραγματικότητα

Η κ. φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

«Κάτω από το 30 % των ερευνητών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γυναίκες», επισήμανε η κ. φον ντερ Λάιεν σε βιντεοσκοπημένο της μήνυμα(link is external), παραθέτοντας στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών(link is external). «Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει», τόνισε.

Το 2015, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο η 11 Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη(link is external), με στόχο την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στην επιστήμη.

Το 2018, από τα περίπου 15 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικούς στην ΕΕ, το 59 % ήταν άνδρες και το 41 % γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Η «ισότητα για όλους και σε όλες τις εκφάνσεις της» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν και της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. «Η Επιτροπή μου θα εργαστεί σκληρά για την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση των γυναικών και των κοριτσιών στην επιστήμη. Η επίτευξη μιας Ένωση ισότητας αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», προσέθεσε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Και η Επίτροπος Ισότητας, κ. Έλενα Ντάλι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της(link is external) τόνισε την προσήλωση της ΕΕ στην ένταξη και την ισότητα ως μοχλούς προόδου, καινοτομίας και οικονομικής ανάπτυξης. Η κ. Μαρίγια Γκαμπριελ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, προκήρυξε σήμερα το βραβείο της ΕΕ για τις καινοτόμους γυναίκες 2020Αναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού, το οποίο τιμά τις γυναίκες που είναι πρωτοπόρες στην καινοτομία και έχει στόχο να εμπνεύσει την επόμενη γενιά ώστε να ακολουθήσει τα βήματά τους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More