Γ. Θωμάς: Μέχρι τέλος του χρόνου το σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα

Έως το τέλος του χρόνου θα έχει κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή που θα το διαβουλευτεί.

Αυτή θα αποτελείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπροσώπους της Βιομηχανίας, της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλους εκπροσώπους του τραπεζικού κλάδου Επιμελητήρια και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς από το βήμα του Ενεργειακού Φόρουμ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός προανήγγειλε διαρθρωτικές αλλαγές στην παραγωγή και διανομή ενέργειας και συνολικά στη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η ενεργειακή απεξάρτηση από τον άνθρακα θα προχωρήσει με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς από ό,τι στο παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά την διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ο υφυπουργός σημείωσε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο των μηχανισμών αδειοδότησης, αφού υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο νέο μείγμα της ενεργειακής πολιτικής επισήμανε ότι πολύ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι υποδομές φυσικού αερίου, όπου θα προωθηθούν επενδύσεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More