Δήμος Δέλτα: 93 φιάλες αίματος από την αιμοδοσία στα Νέα Μάλγαρα

Συνεχίστηκε η επιτυχημένη δράση του ΚΠΟΔΔ για συλλογή Αίματος και ενίσχυση της τράπεζας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με την Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μάλγαρα με τη συμμετοχή ομάδας εθελοντών.

Η  νέα βάση δεδομένων στην οποία δήλωσαν συμμετοχή δεκάδες πολίτες από όλον το Δήμο, για να συμμετέχουν σε δράσεις  στους τομείς  ενδιαφέροντος τους ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά χθες.

Η αιμοδοσία που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων από νοσηλευτές και γιατρό του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης είχε σαν αποτέλεσμα τα συγκέντρωση 93 φιαλών αίματος για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μέσα σε διάστημα 4 ωρών.

Την εθελοντική αιμοδοσία τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ Βεγγάλη Χαλβατζή για την πρωτοβουλία και τα μέλη του Οργανισμού που διοργάνωσαν με επιτυχία αυτήν την εκδήλωση. Επίσης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την αλληλεγγύη και την προσφορά τους.

Οι αιμοδότες που έδωσαν το παρόν ξεπέρασαν τους 110, ωστόσο κάποιοι δε κατάφεραν να δώσουν αίμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη αιμοδοσία του ΚΠΟΔΔ. Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 09:30 το πρωί και διήρκησε μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι καθώς  δόθηκε παράταση μισής ώρας λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου.

Στην αιμοδοσία έδωσαν το παρόν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, ΤοπικήςΟικονομίας και Αξίου Φάνης Αλμπάνης,  η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Βούλα Ελευθεριάδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Διονύσης Λιακόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Η εθελοντική αιμοδοσία του ΚΠΟΔΔ θα συνεχιστεί το Σάββατο 23 Μαίου στα Διαβατά,  Πολιτιστικό Κέντρο (09: 30- 13:00) το Σάββατο 30 Μαίου στο Καλοχώρι,  ΚΑΠΗ (09.30-13.00 και την Κυριακή 31Μαίου συνεδριακό κέντρο Σίνδου .

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More