Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε καμία παρανομία

Τάξη στους ελεύθερους χώρους και ειδικότερα στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος επιδιώκει να βάλει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή ξεκινά τις διαδικασίες έκδοσης νέας κανονιστικής διάταξης για τον καθορισμό των χρήσεων των κοινόχρηστων χώρων.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, προανήγγειλε ότι θα προηγηθεί ανοιχτή διαβούλευση, στην οποία ο δήμος θέλει να είναι παρόντες όλοι οι εμπλεκόμενοι, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους. «Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κινούμε τις διαδικασίες ώστε να εκδοθεί η νέα κανονιστική διάταξη για τον καθορισμό του κοινόχρηστου χώρου της Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί ανοιχτή διαβούλευση στην οποία θέλουμε να είναι παρόντες  όλοι. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να ακουστούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Δηλώνουμε όμως πως θα είμαστε αμείλικτοι στην εφαρμογή του νόμου. Δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε καμιά παρανομία. Δεν υπάρχουν για τη διοίκηση μας ούτε άσυλα, ούτε άβατα.  Και όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο ματαιοπονεί. Ζητούμε τη συνεργασία όλων σας και κυρίως απαιτούμεαπο όλους  να σεβαστούν τον κοινόχρηστο χώρο και τους δημότες», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Κούπκας ανέφερε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα και θέλει τα μαγαζιά να δουλεύουν όμως με όρια και τα όρια αυτά είναι η ασφάλεια, ο σεβασμός των ανθρώπων και η απρόσκοπτη κίνηση των πεζών. «Στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και θέλουμε τα μαγαζιά του δήμου μας να δουλεύουν  όμως με όρια και τα όρια αυτά είναι η ασφάλεια, ο σεβασμός των ανθρώπων  και η απρόσκοπτη κίνηση των πεζών. Επιμένουμε στον σεβασμό του δημότη, στον διάλογο, αλλά και στην επιβολή κυρώσεων όταν ο διάλογος δεν οδηγεί στα επιθυμητά για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης αποτελέσματα», είπε.

Περισσότεροι από 1000 έλεγχοι σε τέσσερις μήνες

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος παρουσίασε στοιχεία των ελέγχων σε κοινόχρηστους χώρους που διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 1.250 έλεγχοι στον κοινόχρηστο χώρο της πόλης, ενώ σε 992 περιπτώσεις εκδόθηκαν πράξεις αυτοψίας και διαβιβάστηκαν στο τμήμα Δημοτικών Φόρων Τελών για την έκδοση κυρώσεων.

Σε οκτώ επιχειρήσεις σε συνεργασία με τη Δημοτική αστυνομία η υπηρεσία προέβη σε άρση παράνομα τοποθετημένων αντικειμένων λόγω υποτροπής.

Συνολικά κατασχέθηκαν αντικείμενα (τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες κλπ) από 11 επιχειρήσεις, για τις οποίες εκδόθηκε το ειδικό πρόστιμο φύλαξης και αποθήκευσης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More