Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ενωμένοι και αφοσιωμένοι στο στόχο μας μπορούμε να βγούμε νικητές

Το μήνυμα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου:

«Η σημερινή διπλή γιορτή του Έθνους και της Ορθοδοξίας μας βρίσκει απομονωμένους στις κατοικίες μας. Η χώρα μας, μέρος της μεγάλης παγκόσμιας κοινότητας, βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις εξαιτίας του κορωνοϊού COVID-12, η ανάσχεση του οποίου επιβάλλει να ‘‘ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ’’.

Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του Έθνους δεν πραγματοποιήθηκε η επετειακή παρέλαση της 25ης Μαρτίου που σηματοδότησε την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και την κατάκτηση της ελευθερίας και ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους.

Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του Έθνους η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε με άδειες από πιστούς εκκλησίες.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες κρίσεις, από τις οποίες βγήκε νικήτρια χάριν της ενότητας, της σύμπνοιας και της συνεργασίας μεταξύ όλων των Ελλήνων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να βιώσουμε ως χώρα συνθήκες καραντίνας με στόχο να ανακόψουμε την επέλαση του άγνωστου προς το παρόν θανατηφόρου ιού που προκάλεσε την πανδημία. Σήμερα είναι ο ιός του κορωνοϊού, το 1828 ήταν η πανώλη που υποχρέωσε τον πρώτο Έλληνα κυβερνήτη του ελεύθερου ελληνικού κράτους, τον Ιωάννη Καποδίστρια, να επιβάλλει καραντίνα και να κλείσει ακόμη και τις εκκλησίες.

Μπορεί να μην τιμήσαμε με τον δέοντα τρόπο τις δυο μεγάλες Εορτές του Έθνους και της Ορθοδοξίας, αλλά η σημερινή ημέρα βρίσκει τις σκέψεις μας και τις καρδιές μας να δονούνται από τη θυσία των ηρώων του 1821 και το μήνυμα της αγάπης που ήρθε να διδάξει ο Ιησούς Χριστός μέσα από τα θεϊκά σπλάχνα της Θεομήτορος και Θεοτόκου Μαρίας.

Η σημερινή ημέρα μάς βρίσκει επίσης με το νου και την καρδιά στραμμένη στους σύγχρονους ήρωες που φυλάττουν Θερμοπύλας στον Έβρο και στα νησιά, στους σύγχρονους ήρωες με τις πράσινες και λευκές στολές που με αυταπάρνηση δίνουν στα νοσοκομεία τη μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στο πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους στους δήμους, που δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση των κινδύνων που γεννά ο φονικός ιός.

Με οδηγό τα διδάγματα του Κυρίου και των ηρώων του 1821 δίνουμε κι αυτή τη μεγάλη μάχη για την κοινωνία, με πίστη και αισιοδοξία, αλλά κυρίως με αλληλεγγύη. »Και είναι βέβαιο ότι κι αυτή τη φορά, όπως τόσες άλλες, θα βγούμε νικητές γιατί θα παραμείνουμε ενωμένοι και αφοσιωμένοι στον ύψιστο στόχο…».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More