Δήμος Νεάπολης- Συκεών: Η έκτακτη αιμοδοσία «έσωσε» τη γενική εφημερία νοσοκομείου! (ΦΩΤΟ)

«Ευτυχώς που διοργανώσατε αυτή την έκτακτη αιμοδοσία γιατί αύριο (σ.σ.: σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου) έχουμε γενική εφημερία και τι θα κάναμε…».

Το σχόλιο αυτό, που ανήκει στην ιατρό αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σηματοδοτεί όλο το βαθύτερο νόημα και την ουσία της κρίσιμης έκτακτης εκστρατείας εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιεί επί διήμερο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στην καρδιά του καλοκαιριού, υπό τη δραματική έκκληση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της τραγικής έλλειψης αίματος την περίοδο αυτή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία και προγραμματισμένες θεραπείες ασθενών.

Και η ανταπόκριση των εθελοντών στα μηνύματα της δημοτικής Αρχής για ενεργοποίηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα κατά την πρώτη ημέρα, δεδομένης της περιόδου και της πρόσφατης τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, χθες, Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές προσήλθαν 84 εθελοντές προσφέροντας λίγο από το αίμα τους χαρίζοντας έτσι ζωή και ελπίδα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Χαρακτηριστικό της ανάγκης αλλά και του ενδιαφέροντος των πολιτών υπήρξε η παράταση της αιμοδοσίας κατά δίωρο, καθώς το ειδικό συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ παρέμεινε στη θέση του έως τις 10 μ.μ. προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια πολύτιμη μονάδα αίματος.

Σήμερα η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται από το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125), με την προσέλευση των εθελοντών να είναι έντονα ενθαρρυντική για τη συγκέντρωση ακόμη περισσότερων μονάδων αίματος. Να σημειωθεί ότι στην έκτακτη αιμοδοσία δεν μπορούν να συμμετέχουν, όσοι συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Ιουνίου.

«Η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η ευαισθησία των συμπολιτών μας είναι τέτοια που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για μια καλύτερη κοινωνία. Όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας τους ευχαριστούμε θερμότατα και τους συγχαίρουμε. Μπροστά στις τραγικές ελλείψεις σε αίμα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας ουδείς δικαιούται να είναι απαθής και αδιάφορος, πολύ περισσότερο ο δήμος μας που υπηρετεί με συνέπεια τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους εθελοντές να πυκνώσουν τις τάξεις της προσφοράς ζωής προσερχόμενοι σήμερα στην αιμοδοσία της Νεάπολης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More