Δήμος Χαλκηδόνος: Παρελθόν από τη διοίκηση του δήμου ο Λ. Ευσταθιάδης- Η δήλωση του δημάρχου

Στην ανάκληση των καθηκόντων του αντιδημάρχου Τοπικής Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Λουκά Ευσταθιάδη προχώρησε με απόφασή του ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.
Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο δήμαρχος ανακαλεί καθήκοντα από τον μέχρι και χθες αντιδήμαρχο καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Ευσταθιάδης από αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Τοπικής Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής και Οικονομικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Χαλκηδόνος ο κ. Ευσταθιάδης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ενεργεί αυτοβούλως χωρίς να συνεργάζεται με τον δήμαρχο, και δεν τον έχει ενημερώσει για κανένα από τα θέματα της αρμοδιότητάς του έως σήμερα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων ο κ. Ευσταθιάδης αντιπαρατάσσεται με την πλειονότητα των εισηγήσεων και θέσεων του δημάρχου, της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου και αντιπαρατίθεται με στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, παρότι είναι αντιδήμαρχος, σε σοβαρές λειτουργικές αρμοδιότητες ενώ ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντα του, καθότι η παρουσία του τόσο στο κατάστημα έδρας του δήμου όσο και στα λοιπά δημοτικά καταστήματα είναι σπάνια.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος με σημερινή του δήλωση αναφέρεται στην ανάκληση των καθηκόντων του πρώην αντιδημάρχου τονίζοντας ότι το κάθε μέλος της Διοίκησης έχει την πλήρη ευθύνη στον τομέα και στα αντικείμενα δράσης του, οφείλοντας όμως να λειτουργεί συντονισμένα και συντεταγμένα με όλους, να ενημερώνει για τις πρωτοβουλίες του, να λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης όλων των συναδέλφων του.

«Αναλαμβάνοντας πριν οκτώ μήνες τη Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος, συμφωνήσαμε να λειτουργήσουμε με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας, με κοινό στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου μας και τη βελτίωση της ζωής των συνδημοτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, το κάθε μέλος της Διοίκησης έχει την πλήρη ευθύνη στον τομέα και στα αντικείμενα δράσης του, οφείλοντας όμως να λειτουργεί συντονισμένα και συντεταγμένα με όλους, να ενημερώνει για τις πρωτοβουλίες του, να λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης όλων των συναδέλφων του», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Όπως δήλωσε: «Δεν είναι απαραίτητη η συμφωνία μας σε όλα τα ζητήματα. Το να διαφωνείς θεωρώ ότι είναι υγιές γιατί μέσα από τη διαφωνία προκύπτει η σύνθεση της καλύτερης άποψης. Η οποιαδήποτε διαφωνία ήταν και είναι δεκτή, αλλά η αμφισβήτηση και μη τήρηση του παραπάνω πλαισίου λειτουργίας, οδηγεί σε πλήρη αποσυντονισμό και απορρύθμιση της διαδικασίας εκτέλεσης του έργου μας. Επόμενα λοιπόν αυτή η αμφισβήτηση και μη τήρηση του παραπάνω πλαισίου λειτουργίας, καθώς και η έλλειψη συνεργασίας και σεβασμού προς το Δήμαρχο, τους άλλους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, οδήγησε στην απώλεια της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του κ. Αντιδημάρχου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ζητήσω πριν λίγο καιρό από τον κ. Ευσταθιάδη να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι θα αποχωρούσε μόνος του στα τέλη Μαΐου (οπότε και θα τελείωνε το σχολικό έτος) και ότι έως τότε θα επιδείκνυε την ανάλογη συνεργασία. Δυστυχώς αυτό δε συνέβη, με αποτέλεσμα η επιπλέον παραμονή του να καταστεί αδύνατη». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος, ο κ. Ευσταθιάδης από τη θέση ευθύνης του, προεκλογικά και μετεκλογικά βοήθησε την παράταξη και την υλοποίηση του προγράμματος της διοίκησης του δήμου και τον ευχαριστεί για αυτό. «Όπως άλλωστε βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι, τους οποίους επίσης ευχαριστώ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στη θέση που βρίσκομαι δεν ήρθα μόνος μου. Πολλοί άνθρωποι έδωσαν αγώνα για αυτό και τους σέβομαι όλους απολύτως».

Και διευκρίνισε: «Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε απ’ αυτούς μπορεί να αμφισβητεί το πλαίσιο λειτουργίας που συμφωνήσαμε και να δρα ασυντόνιστα και χωρίς συνεργασία μέσα στην ομάδα, προσπαθώντας να επιβάλει τη δική του ατζέντα ή να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα».

«Όλοι όσοι έχουμε κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων συνεχίζουμε, παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, να διεκδικούμε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες μας και προχωράμε συντονισμένα και στοχευμένα για την ολοκλήρωση του έργου μας. Με το έργο μας τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είμαστε εδώ για έναν καλύτερο δήμο Χαλκηδόνος. Για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More