Δανιηλίδης για Σέιχ Σου: Να σώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε

Τις ανησυχίες του για το φλοιοφάγο έντομο που συνεχίζει να απειλεί το Σέιχ Σου εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή 

Οι δηλώσεις του Δημάρχου για το θέμα του Σέιχ Σου:

“Τα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται κάθε μέρα και πιο ισχυρά. Να γίνει ένας φορέας που θα μελετήσει την ουσιαστική αναζωογόνηση του δάσους του Σέιχ Σου, με αναδάσωση και με άλλες εργασίες. Είναι θέμα επιβίωσης της πόλης, είναι θέμα ποιότητας ζωής για ένα εκατομμύριο πολίτες. Πρέπει επιτέλους οι φορείς της πολιτείας να συνεννοηθούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση για να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε να σώσουμε από τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.

Στο ερώτημα γιατί δεν έχουν γίνει αυτές οι ενέργειες μέχρι τώρα ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε: “Δεν απαντάει επίσημα και σοβαρά το δασαρχείο. Το δασαρχείο λέει ότι κάνει προετοιμασία, ενώ στην επίσκεψη του κ. υπουργού δήλωναν ότι με τη διάθεση αυτού του ποσού θα πολλαπλασιαστούν τα συνεργεία, θα γίνει εκτεταμένη εργασία έτσι ώστε κοπούν. Τίποτα από όλα αυτά που είπανε εδώ και 2,5 μήνες δεν έχει γίνει”.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το 25μελές νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ θα συγκροτηθεί σε σώμα για την εκλογή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα, καθώς και την εκλογή δύο μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More