Δαχτυλίδια: Κομψότητα και αριστοκρατικό στυλ!

Τα δαχτυλίδια είναι από τα πιο αγαπημένα αξεσουάρ των γυναικών! Τα δάχτυλα των χεριών αναδεικνύονται με τον πιο γοητευτικό τρόπο φορώντας αυτά τα σαγηνευτικά κοσμήματα που η ιστορία τους κρατά από τα αρχαία χρόνια.

Η μόδα των τελευταίων χρόνων έχει προωθήσει τη χρήση πολλών δαχτυλιδιών σε ένα χέρι. Από τον δείκτη ως το μικρό δάχτυλο όλα διακοσμούνται με διακριτικά και φινετσάτα δαχτυλίδια. Ειδικά όσα φοριούνται στο μικρό δάχτυλο έχουν ένα ξεχωριστό όνομα: «σεβαλιέ» (chevalier rings). Η ονομασία αυτή προέρχεται από τη γαλλική λέξη «cheval» που στα ελληνικά σημαίνει άλογο. Αν φανταστεί κανείς ότι στα μεσαιωνικά χρόνια οι ιππότες και οι αριστοκράτες κυκλοφορούσαν με άλογο, τότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από πού προήλθε το όνομα αυτό. Εξάλλου ήταν προνόμιο των δυο παραπάνω κατηγοριών να φορούν δαχτυλίδια στο μικρό δάχτυλο, όπως και όσοι κατείχαν υψηλά αξιώματα. Οι βασιλιάδες μάλιστα φορούσαν πάντα ένα σεβαλιέ με ανάγλυφη τη σφραγίδα τους, για να μπορούν να την αποτυπώσουν επάνω στο λιωμένο κερί. Οι ευγενείς είχαν επάνω στο σεβαλιέ το οικόσημό τους, το οποίο ήταν σημάδι εξουσίας και δύναμης. Συνήθως πήγαιναν από τη μια γενιά στην επόμενη ως κληρονομιά. Έτσι οι γιοι έπαιρναν το δαχτυλίδι του πατέρα τους, μαζί με το αξίωμά τους.

Τα δαχτυλίδια αυτά πέρασαν και στην εποχή μας σε πιο μοντέρνα σχέδια, αποπνέοντας όμως την αριστοκρατική αύρα περασμένων μεγαλείων! Πολλές σύγχρονες γυναίκες αλλά και άνδρες φορούν σεβαλιέ στο μικρό τους δάχτυλο δίνοντας μια φινετσάτη πινελιά στο look τους. Αντίστοιχης αριστοκρατικής εμβέλειας είναι και τα δαχτυλίδια στον δείκτη του χεριού. Συνήθως αυτά που τον κοσμούν είναι πιο ογκώδη δαχτυλίδια που μαγνητίζουν τα βλέμματα! Ό,τι δαχτυλίδι πάντως προτιμήσετε να επιλέξετε, να θυμάστε πως θα δώσετε αμέσως μια κομψότητα στην εμφάνισή σας!

Στο kosmima24 θα βρείτε μια όμορφη και πλούσια ποικιλία σε δαχτυλίδια, για να εντυπωσιάσετε με το στυλ σας! Μοντέρνα chevalier, σειρέ, ολόβερα διακοσμημένα με πολύτιμες πέτρες αλλά και μονόπετρα για μια ρομαντική πρόταση γάμου, κάθε δαχτυλίδι αποτελεί και ένα υπέροχο έργο τέχνης! Στο kosmima24 μπορείτε να επιλέξετε δαχτυλίδια από χρυσό 9, 14 και 18 καρατίων σε λευκό, κίτρινο ή ροζ χρώμα και κλασικά ή μοδάτα σχέδια για όλα τα γούστα στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του kosmima24.gr και αποκτήστε το δαχτυλίδι που ονειρεύεστε ή κάντε το δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Κάθε παραγγελία αποστέλλεται εντελώς δωρεάν σε όποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεστε και μάλιστα σε μια πολυτελή συσκευασία δώρου!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More