ΔΕΙΤΕ LIVE: Ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη – Τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές και φιλιά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την τελευταία του δημόσια ομιλία, μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο Κώστας Καραμανλής επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Ο Κώστας Καραμανλής συμμετέχει ενεργά στη μάχη των εκλογών, αποφασίζοντας να ανέβει στο βήμα και να μιλήσει στα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, σε μία δυναμική επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο.

Η πρώτη ομιλία σε κομματικό ακροατήριο μετά το 2009, γίνεται σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, αυτή την ώρα, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Με αγκαλιές και φιλιά τον υποδέχθηκαν τον κ. Καραμανλή, κάτω από την βροχή, κατά την άφιξή του στο συνεδριακό κέντρο.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο και τις φωτογραφίες του ThessToday.gr

Σημειώνετε, ότι το συνεδριακό κέντρο είναι γεμάτο.

Από νωρίς επικρατούσε… συνωστισμός στην αίθουσα, με εκατοντάδες στελέχη και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας να έχουν καταφθάσει για να δουν την ομιλία που θα δώσει ο Κώστας Καραμανλής.

Η εκδήλωση, που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με ένα βίντεο που περιελάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ  αλλά και αποσπάσματα από ομιλίες και σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους του κόμματος.

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέβηκε στη σκηνή λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης.

Δείτε ζωντανή εικόνα από όσα λέει ο Κώστας Καραμανλής 

Η ομιλία του Κ. Καραμανλή

“Πάνω από όλα η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, οι Έλληνες έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμηση μας, για να γίνει αυτό υπάρχει μια σαφής προϋπόθεση, ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα, με ορίζοντα τετραετίας και αυτή την προϋπόθεση μόνον η παράταξη μας μπορεί να την προσφέρει, μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης”, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

“Βρισκόμαστε τώρα σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, αίσθημα ασφάλειας, πολύ καθαρό ορίζοντα. Χρειάζεται ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις, πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερο ευνοημένους, ευκαιρίες για όλους και κυρίως  τους νέους μας”, είπε ο κ. Καραμανλής και ζήτησε από όλους να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάλεσε ψηφοφόρους της Ν.Δ. που είχαν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα να επιστρέψουν στην παράταξη.

Στήριξη στον Μητσοτάκη

“Σας είπα πάντα την αλήθεια. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί. Σε καλούς και χαλεπούς καιρούς. Σε νίκες και σε ήττες. Ξέρω ότι καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω, όμως, πως όταν μπαίνουμε στη μάχη κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο”, είπε και συνέχισε: “Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Για άλλη μια φορά σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε όλοι μαζί  για τη νίκη, για την Ελλάδα”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος”.

Απειλές και εκβιασμοί, στα εθνικά θέματα, επιστρέφονται στον αποστολέα

Τοποθετήθηκε με αυστηρότητα απέναντι στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και είπε χαρακτηριστικά: “Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο, τον διάλογο, τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και πιστεύουμε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος για όλους. Όμως, απειλές, εκβιασμοί, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν. Δεν γίνονται δεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις και προτροπές, κατά μείζονα λόγο πιέσεις  από όπου κι αν προέρχονται (συμμάχους, φίλους, εταίρους και οποιουσδήποτε άλλους) δεν γίνονται δεκτές, αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον! Εμείς μια φανέλα φοράμε, και είναι η φανέλα της Ελλάδας. Για τα συμφέροντα της Ελλάδας μαχόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα. Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τα δίκαια της χώρας, είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το αξιόμαχό τους”.

Ο κ. Καραμανλής απευθύνθηκε στο ακροατήριο λέγοντας: “Θεσσαλονικείς συμπολίτες μου, Μακεδόνες συμπατριώτες μου”.

Το κεκτημένο του 2008 στο Βουκουρέστι

“Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η Ν.Δ ορθώς την επέκρινε και ορθώς την καταψήφισε”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε: “Λυπάμαι, όμως, γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008. Και το πετύχαμε με πολύ κόπο, μεγάλη προσπάθεια και βαρύ κόστος. Κόστος πολιτικό, κόστος παραταξιακό, κόστος προσωπικό. Έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πολύ περισσότερα”.

Η Ν.Δ παραμένει ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής

Στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για την πορεία της Ν.Δ. από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και υπογράμμισε: “Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης, τον Σεπτέμβριο του 1974. Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια πρωταγωνιστεί στο δημόσιο βίο, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στον σχεδόν μισό αιώνα που πέρασε, άλλαξαν πάρα πολλά στο δημόσιο βίο. Κόμματα, ιδεολογίες και βέβαια πρόσωπα. Η παράταξή μας όμως παραμένει όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής μας. Και σήμερα είναι στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης νίκης. Δεν έγινε τυχαία αυτό! Δεν είναι συμπτωματικό! Έγινε διότι μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας. Έγινε διότι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές των συνθηκών, διότι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις αγωνίες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Έγινε γιατί η παράταξή μας έχει βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία. Έγινε διότι την παράταξή μας την στηρίζει σταθερά και διαχρονικά ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Ελληνίδες και Έλληνες που ξέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να τους υπηρετεί. Πως λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το εθνικό και το λαϊκό συμφέρον!”.

Το καλοκαίρι του 2015 η ΝΔ έκανε το εθνικά ορθό και επιβεβλημένο

Στάθηκε κριτικός απέναντι στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και παρατήρησε: “Από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής  με διορατικότητα, σιδηρά επιμονή και αποφασιστικότητα απέναντι σε εξωτερικές και εσωτερικές αντιξοότητες οδήγησε την χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αγωνιζόμαστε για την ευρωπαϊκή μας πορεία. Όχι γιατί δεν ξέρουμε τις αδυναμίες της Ευρώπης. Όχι γιατί δεν αισθανθήκαμε συχνά αδικημένοι από τους εταίρους μας. Όχι γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι η σημερινή Ευρώπη απέχει πολύ από το Ευρωπαϊκό όραμα των ιδρυτών της. Αλλά γιατί ξέρουμε καλά, ότι η Ευρωπαϊκή οικογένεια με όλες τις ατέλειες και αδυναμίες της, παραμένει ο καλύτερος, ο μοναδικός θα έλεγα χώρος για την  ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας”.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ψήφιση από τη Ν.Δ του τρίτου Μνημονίου και χαρακτήρισε τη στάση αυτή εθνικά ορθή και εθνικά επιβεβλημένη, λέγοντας: “Το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 ήταν η Ν.Δ. που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το πρώτο περιπετειώδες εξάμηνο του 2015 και με την τότε κυβερνητική πλειοψηφία σε αποσύνθεση ήταν η Ν.Δ η οποία όρθωσε το ανάστημά; της και κράτησε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Τότε δεν προέταξε το κομματική της συμφέρον. Αντίθετα το έκανε εις βάρος του κομματικού της συμφέροντος. Το έκανε, όμως, γιατί αυτό ήταν το εθνικά ορθό και το εθνικά επιβεβλημένο. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον”.

Ο κ. Καραμανλής έκανε και αυτοκριτική, σημειώνοντας πως “ούτε αλάνθαστοι είμαστε, ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες έχουμε, όμως στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας μείναμε σταθεροί και συνεπείς”.

Στην αρχή της ομιλίας του συνεχάρη τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την επανεκλογή του, όπως και τους δημάρχους που εκλέχθηκαν.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More