Δημάρχους της Θεσσαλονίκης είδε ο νέος υπ. Εσωτερικών – Τι συζήτησαν

Τα προβλήματα διοίκησης που αντιμετωπίζουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης λόγω του νόμου “Κλεισθένη” που εφαρμόστηκε στις πρόσφατες εκλογές, οικονομικά θέματα και κονδύλια και άλλα σημαντικά θέματα συζήτησαν σήμερα δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ρεπορτάζ: Κική Τσάνη

Ο κ. Θεοδωρικάκος, έδωσε το παρών στην παράδοση-παραλαβή του ΥΜΑΘ από την Ελευθερία Χατζηγεωργίου στον Θεόδωρο Καράογλου, και αμέσως μετά είχε κατ’ιδίαν συναντήσεις με δημάρχους της πόλης.

Μεταξύ άλλων συνομίλησε με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, το δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο και το νεοεκλέγεντα δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή.

Τα βασικά θέματα που έπεσαν στο τραπέζι αφορούν τα ζητήματα καθημερινότητας των δήμων αλλά και τις αλλαγές στη διοίκηση με τον “Κλεισθένη”, ενώ όπως επισήμαναν οι δήμαρχοι, θα υπάρξουν και επόμενες θεσμικές συναντήσεις καθώς η χθεσινή τραγωδία στη Χαλκιδική, που ακόμα μετράει τις πληγές της, δεν τους επέτρεψε να εμβαθύνουν στα παραπάνω.

Συνάντηση με τον κ. Θεοδωρικάκο είχε και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης, γνωστοποιώντας του ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο φορέας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More