Δημήτρια: Νέες εκδηλώσεις πλαισιώνουν τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των νέων εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Δημητρίων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ: ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ 54ΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Εγκαίνια Τρίτη 15 Οκτωβρίου

(Διάρκεια έως 31/12/20119)

Τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίων και προσωπικών αντικειμένων του συγγραφέα Αντώνη Σουρούνη θα πραγματοποιηθούν την  Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στις 20.00, στο πλαίσιο των  54ων Δημητρίων.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολυχώρος Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Ισλαχανέ, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το αρχείο της ΕΡΤ και την Υπηρεσία νεότερων μνημείων και τεχνικών έργων Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις εγκαταστάσεις του (Ελένης Ζωγράφου 5).

Στη διάρκεια της έκθεσης, μεταξύ άλλων, θα λειτουργήσει «γωνιά ανάγνωσης», ενώ θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ.Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται ακόμη, θεατρική παράσταση βασισμένη στο «Μονοπάτι στη θάλασσα», από το ΚΘΒΕ,  ξενάγηση στη γειτονιά του συγγραφέα, καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή το έργο «Το Μπαστούνι».

VESTIGES ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» – 54α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Εγκαίνια Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

(Διάρκεια έως 08/11/2019)

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Άννας Φωκά θα πραγματοποιηθούν, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

«Vestiges», αλλιώς απομεινάρια ή κατάλοιπα μιας άλλης εποχής. Με τον τίτλο αυτό το πρόσφατο ζωγραφικό έργο της Άννας Φωκά η οποία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Στον καμβά της, φανταστικά και υπαρκτά πρόσωπα, δανεισμένα από τα popular media, καθώς και από το προσωπικό φωτογραφικό της αρχείο, τοποθετούνται στο δυστοπικό αρχιτεκτονικό κέλυφος εγκαταλελειμμένων χώρων. Η συνύπαρξη αυτών των ετερόκλητων χαρακτήρων δημιουργεί νέους, φαινομενικά παράλογους συσχετισμούς και εντάσεις που μετατοπίζουν το νόημα της εικόνας.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ 54ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ-

Κυριακή 20 Οκτωβρίου  2019

Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Το αποχαιρετιστήριο πάρτι των 54ων Δημητρίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, με ώρα έναρξης 22.30, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2).

Η εκδήλωση φέρνει κοντά όσους έγιναν κοινωνοί της ανάγκης για διάλογο πολιτισμού και ιδεών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες : εδώ

Η επίσημη ιστοσελίδα των 54ων Δημητρίων εδώ

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More