Δημήτρια: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των νέων εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο/Workshop χορού από χορευτές της ομάδας του Serge Aimé Coulibaly – Ida Faho, Ahmed Soura, Marion Alzieu.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Serge Aimé Coulibaly θα παρουσιάσει την παράσταση χορού Kalakuta Republiκ στις 20 Οκτωβρίου 2019 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το workshop απευθύνεται σε σπουδαστές χορού και επαγγελματίες χορευτές και προσφέρεται δωρεάν έπειτα από διαδικασία επιλογής σε 20 άτομα.

«Μετά από μια στοχοθετημένη προθέρμανση, θα αντιμετωπίσουμε τα 3 βασικά σημεία της παράστασης Kalakuta Republik: ακρίβεια στην κίνηση, οικειότητα με τη μουσική και φυσική εμπλοκή στην ομιλία. Μέσα από την εκμάθηση ορισμένων χορογραφικών συνδυασμών και την ερμηνεία του χορευτή μέσα από μια προσωπική σύνθεση, θέλουμε να βάλουμε τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την υποκριτική τους πλευρά και να δώσουμε μια εικόνα για την ενέργειά τους και για την καθολικότητα που ορίζει».

Serge Aimé Coulibaly

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτερη Δημοτική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γιάννη Χαλκίδη 32Α) και θα διαρκέσει 3 ημέρες (18/10 από τις 10.30 έως τις 13.00, 19/10 από τις 10.30 έως τις 13.00 και 20 Οκτωβρίου από τις 10.30 έως τις 12.30)

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το εργαστήριο πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία επικοινωνίας (Όνομα, e-mail, τηλέφωνο) και ένα σύντομο βιογραφικό (έως 50 λέξεις). Λήξη υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι. Πληροφορίες στο p.zaptie@thessaloniki.gr

Η υποβολή της φόρμας αίτησης δεν συνεπάγεται αυτόματα και τη συμμετοχή στο εργαστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail

To Pikap Community

Mια προσπάθεια συγκέντρωσης και παρουσίασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του «Το Πικάπ», στην οποία εντάσσονται καλλιτέχνες οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. Ανά καταχώρηση περιλαμβάνονται πληροφορίες, δείγματα δουλειάς, εξωτερικοί σύνδεσμοι και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει ο εκάστοτε καλλιτέχνης επιθυμητό να γνωστοποιηθεί, ώστε να προβληθεί και να παρουσιαστεί η προσωπική του πορεία και το έργο του.

To εγχείρημα θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσα από την ημερίδα ενημέρωσης και παρουσίασης. Θα εισηγηθεί ο εμπνευστής και διαχειριστής της πλατφόρμας, μέλος της ομάδας του «Το Πικάπ», Δημήτρης Αγγέλης. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν όλοι οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα καλλιτέχνες. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια μηχανής προβολής καθώς και έντυπου πληροφοριακού υλικού, το οποίο θα διανεμηθεί δωρεάν. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το ευρύτερο θέμα «Τέχνη στη Θεσσαλονίκη».

Καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια των Δημητρίων, ο ειδικά διαμορφωμένος και ξεχωριστός χώρος του “Το Πικάπ”, “The Room”, θα είναι αφιερωμένος στους καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετέχουν στο εγχείρημα. Αντλώντας οπτικό και πληροφοριακό υλικό από την πλατφόρμα, κάθε καλλιτέχνης θα παρουσιαστεί με τη βοήθεια μηχανής προβολών. Στους επισκέπτες θα διανεμηθεί δωρεάν έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Σάββατο 12:00

MOMUS – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Museum of Contemporary Art

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ: 2310 240 002

Εμπνευσμένος από τον Fela Kuti, τον Νιγηριανό συνθέτη, σαξοφωνίστα, ενορχηστρωτή, πολιτικό ακτιβιστή και θεμελιωτή του afrobeat, ο Serge Aimé Coulibaly δημιουργεί μια performance στη διάρκεια της οποίας η πολιτική αναδεικνύεται σε κάτι εντονότερο από απλή δραματουργική υποσημείωση.

Έξι χορευτές επί σκηνής, που σύντομα γίνονται επτά, σε μια αέναη εναλλαγή από κινήσεις και φιγούρες, οι οποίες λειτουργούν ως μεταφορά για την ακατανίκητη θέληση για ζωή, μια αντανάκλαση της πολιτικής που διαπερνά το σώμα. Η διάλεκτος της κίνησης αντλεί από το παραδοσιακό ρεπερτόριο, από τον ρυθμό των νάιτ κλαμπ και της τζαζ, ώσπου να γίνει κάτι ολότελα νέο, ένας χορός που ξεχύνεται ορμητικά, αποδεσμευμένος από τις επιρροές του.

Κυριακή 21:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Εθνικής Αμύνης 2, Τηλ.: 2315 200 200

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More