Δημητριάδης: “Κίνητρα για να «πρασινίσουν» οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης”

Την πρόθεση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, ενδεχομένως και μείωση των τελών εάν επιτρέπεται, προκειμένου οι πολυκατοικίες να δημιουργήσουν «πράσινα δώματα» ή κάθετους κήπους για να ενισχυθεί το «πράσινο» στις γειτονιές της πόλης ανακοίνωσε στην «Βεράντα Αριστοτέλους» και το Radio North 98 fm ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης.

«Ψάχνουμε να βρούμε πως μπορούμε να δώσουμε κίνητρο στους δημότες για να δημιουργηθούν μικρές «πράσινες» οάσεις. Να πάμε σε μια πολυκατοικία και να πούμε ότι θα υπάρχει μείωση στα ανταποδοτικά τέλη, εάν γίνεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Μιλώντας για την αναλογία «πρασίνου» ανά κάτοικο ο κ. Δημητριάδης σχολίασε: «Δεν έχουμε πολύ πράσινο. Ο μέσος όρος είναι 3,5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, όταν σε άλλες πόλεις του εξωτερικού υπάρχει η τριπλάσια ή η τετραπλάσια ποσότητα» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη και την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ο κ. Δημητριάδης υποστήριξε: «είπε ότι θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης για να επιλυθούν». «Μιλήσαμε για το μετρό, για κάποια θέματα για το περιβάλλον για το οποίο ο πρωθυπουργός δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

«Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως στόχο να αυξήσουμε το πράσινο στη Θεσσαλονίκη. Βρήκαμε χώρους. Θέλουμε να τους μετατρέψουμε σε ενδοδημοτικό δάσος. Θέλουμε να πρασινίσουμε τις γειτονιές είτε με κάθετους κήπους είτε με πράσινα δώματα» συμπλήρωσε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More