Δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση για την πορεία της κυβέρνησης τις πρώτες 100 ημέρες της, από την εταιρεία Pulse και η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Οι πολίτες απάντησαν για το κυβερνητικό έργο σε οικονομία, επενδύσεις, μεταναστευτικό και ασφάλεια, ενώ βαθμολόγησαν και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Επιπλέον, απάντησαν και για το θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.103 ενήλικοι και οι ερωτήσεις έγιναν τηλεφωνικά.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου κυμαίνεται ως 38,5 για τη Νέα Δημοκρατία, 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 5% ΚΙΝΑΛ, 5% ΚΚΕ, 4% ΜέΡΑ25 και 3,5 η Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ, η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φτάνει τις 13,5%

Στον δείκτη “κατεύθυνσης των πραγμάτων”, το 61% των ερωτώμενων συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα, το τελευταίο εξάμηνο, πάνε ή μάλλον πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% συνολικά πιστεύει ότι πάνε σε λάθος κατεύθυνση.

Ειδικότερα, το 20% πιστεύει ότι τα πράγματα οδεύουν σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 41% μάλλον σε σωστή (σταθερό), το 18% μάλλον σε λάθος (έναντι 17%), ενώ το 13% πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 12%). Το 8% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Την ίδια ώρα οι πολίτες σε απάντηση για την οικονομική τους κατάσταση μοιράστηκαν ως εξής: 46% μέτρια, 14% άνετη και 35% δύσκολα.

Η συντριπτική πλειοψηφία, επίσης, δείχνει ότι θέλει να “περάσει” η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την ψήφο των Ελλήνων του το 73% λέει ναι το 19% όχι.

Σε ποιον τομέα τα πήγε καλύτερα η κυβέρνηση:

Φορολογικά: 30%

Ασφάλεια: 10%

Επενδύσεις: 8%

Μεταναστευτικό: 1%

Άλλη απάντηση: 3%

Όλα το ίδιο: 7%

Κανέναν: 20%

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% από 44% τον προηγούμενο μήνα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 26% από 27%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ.

Επιπλέον, το 24% πιστεύει ότι δεν είναι κανείς και το 5% ΔΓ/ΔΑ.

Η συντριπτική πλειοψηφία, επίσης, δείχνει ότι θέλει να “περάσει” η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την ψήφο των Ελλήνων του το 73% λέει ναι το 19% όχι.

Πηγή: newsit.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More