Διάνοιξη της Αγ. Δημητρίου – Γκρεμίστηκε και το τελευταίο κτίριο

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης από τον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει η διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου στη συμβολή της με την οδό Κατσιμίδη.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η κατεδάφιση του πέμπτου και τελευταίου κτιρίου παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη και του αντιδημάρχου Οικονομικών, Μιχάλη Κούπκα, του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Είναι το τελευταίο στάδιο από την πλευρά των κατεδαφίσεων στην Αγίου Δημητρίου, το τελευταίο κτίριο, το ιστορικό βουλκανιζατέρ που ουσιαστικά έκλεινε τον δρόμο από την Αγίου Δημητρίου προς τη Λαμπράκη, στην Τούμπα. Με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, είμαστε σε θέση, το επόμενο διάστημα, να ανακοινώσουμε και τη μελέτη για τη διάνοιξη και να μπούμε σε διαγωνισμό από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο», δήλωσε ο κ. Κυριζίδης.

«Θεωρώ ότι μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών, καταφέραμε να «ξεκολλήσουμε» τις «κολλημένες» απαλλοτριώσεις, να βρούμε τις χρηματοδοτήσεις που δεν βρίσκονταν και να δώσουμε σήμερα, ένα νέο έργο «ανάσα» στην περιοχή. Οι απαλλοτριώσεις στο συνολικό ποσό είναι πάνω από ένα εκατομμύριο, κοντά στα 1,150.000€, οι οποίες πήγαν σε περισσότερους από δέκα ιδιοκτήτες. Μάλιστα, έτρεξε πάρα πολύ γρήγορα με όλες τις αστοχίες που είχαμε κυρίως λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Κούπκας.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, τα χρήματα δόθηκαν από το ταμείο του δήμου, αποφεύγοντας έτσι την καθυστέρηση για αναμονή χρηματοδότησης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More