Διαβατά: Ψήνουν σουβλάκια και πίνουν αλκοόλ κοντά στη δομή προσφύγων (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Φορώντας μπλούζες με τον ήλιο της Βεργίνας, ακούγοντας λαϊκή μουσική και χορεύοντας ζεϊμπέκικο, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Διαβατών πραγματοποιούν αυτήν την ώρα “Μπάρμπεκιου πάρτι”, περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά, μετά από κάλεσμα των “Ενωμένων Μακεδόνων”.

του Στράτου Λούβαρη

Μία έξυπνη, ευρηματική και ειρηνική διαδήλωση και χαρακτηρίζοντάς την συγκεκριμένη μάζωξη-“αντίδραση” ο Δημήτρης Ζιαμπάζης, επικεφαλής των “Ενωμένων Μακεδόνων” ανάφερε σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων πως “θέλουμε να στείλουμε σήμερα το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα ανήκει πάντα στους Έλληνες (..) Από σήμερα τελειώνει ο επιλεκτικός ανθρωπισμός. Ο ανθρωπισμός πρέπει να είναι για όλους τους ανθρώπους και να μην υπάρχει ρατσισμός απέναντι στους ντόπιους λαούς”.

Για τη σημερινή μάζωξη με χοιρινό και αλκοόλ αναφέρει ότι έγινε με σκοπό να σταλθεί ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως ο Έλληνας θα διατηρήσει τον πολιτισμό του και τις παραδώσεις της Ελλάδας και λέει “όχι” στην αντικατάσταση του πληθυσμού από μετανάστες. Επίσης κατήγγειλε πως οι ΜΚΟ κάνουν “μπίζνες” και πως εκμεταλλεύονται την κατάσταση για οικονομικό όφελος.

Το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου των Σύριων Ανουάρ Μπάκρι ο οποίος κατά την διάρκεια των δηλώσεων του ανέφερε πως “θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την Ελλάδα και τα έθιμα της. Εδώ δεν είναι Ισλαμικό Κράτος, το χαλιφάτο του ISIS”, ενώ όπως τόνισε όποιος θέλει μπορεί να πιει την μπύρα του και να φάει χοιρινό, ενώ οποίος δεν θέλει όχι.

“Πρέπει να τελειώνουμε με τον μεσαίωνα” υπογράμμισε και χαρακτήρισε τις ΜΚΟ ως “Γκάγκστερ” λέγοντας πως “παίζονται” εκατομμύρια και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες.

Ο κ. Μπάκρι κατήγγειλε πως στην υπηρεσία Ασύλου γίνονται τα “Σόδομα και τα Γόμορρα” όπως και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που “εμείς οι Σύριοι την ονομάζουμε” Ύπατη αρπαχτιά του ΟΗΕ” εξηγώντας πως παίρνουν εκατομμύρια.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More