Διαφοροποιήσεις Σαμαρά σε μεταναστευτικό, συμφωνία Πρεσπών και αντιμετώπιση της Τουρκίας

Mε πιο δεξιά γραμμή εμφανίστηκε κατά την ομιλία του στο 13ο συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Και δεν εννοούμε ότι υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω του  «ναρκοθετημένη γη», αλλά ότι μίλησε ανοιχτά για «λαθρομεταναστευτικό» ζήτημα. Μάλιστα σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση τα πηγαίνει μέχρι στιγμής πολύ καλά πως επικρατεί δυσαρέσκεια σε ένα και μόνο πράγμα. Στο προσφυγικό.

«Έκανε άριστα η κυβέρνηση που διευκρίνισε από την αρχή ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στη χώρα δεν είναι πρόσφυγες, αλλά λαθομετανάστες», τόνισε.

Μιλώντας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό έκανε λόγο για «λαθρομεταναστευτικό. «Έτσι το λέω γιατί έτσι είναι», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως «οφείλουμε σεβασμό και προστασία στους πρόσφυγες», εξηγώντας όμως ότι «είναι πια ελάχιστοι». «Οι Μικρασιάτες Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα το 1922 δεν έκαναν εισβολή» είπε τονίζοντας πως η πλειοψηφία όσων μπαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι «παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες».

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού επί της πρωθυπουργίας του, υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα και πολύ πιο γρήγορες αποφάσεις για την απονομή ασύλου, υποστηρίζοντας την «πολιτική που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση».

«Το λαθρομεταναστευτικό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση που κοιμάται» συμπλήρωσε. Απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν ακροδεξιές τις απόψεις της ΝΔ τόνισε πως «λέμε αυτά που λέει ο Μακρόν, είναι και αυτός ακροδεξιός;» και συμπλήρωσε πως «εδώ δεν σεβάστηκαν ούτε τον πατέρα Αντώνιο, που εδώ και 20 χρόνια περιθάλπει παιδιά και εκείνοι τον κατήγγειλαν ως ρατσιστή και ξενοφοβικό. Στον Μακρόν ή σε μας θα δίσταζαν; Μην περιμένετε καλή κουβέντα από αυτούς».

Αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε πως «είναι μια απαράδεκτη συμφωνία όπως είχαμε προειδοποιήσει. Φάνηκε πως δώσαμε τα πάντα από την αρχή, ενώ τα Σκόπια υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν κάποιες υποχωρήσεις στο μέλλον αν προχωρήσει η ένταξή τους στην ΕΕ».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το γαλλικό βέτο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων «παρέμειναν μόνο οι δικές μας πλήρεις παραχωρήσεις που είχαν γίνει εξαρχής». «Υποτίθεται ότι το ΝΑΤΟ θα σταθεροποιούσε τα Σκόπια. Το ίδιο το ΝΑΤΟ ποιος θα το σταθεροποιήσει;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια. «Το πρόβλημα είναι πως θα αποδεσμευτούμε χωρίς να πληρώσουμε το κόστος. Αυτό δεν είναι εύκολο», είπε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι «για την ώρα πρέπει να θωρακίσουμε την Ελλάδα από τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας». Σημείωσε δε με νόημα ότι δε χρειάζεται να ωραιοποιούμε τη συμφωνία, απευθυνόμενος σαφώς προς την στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακόμη διαφοροποιήθηκε και στο θέμα της αντιμετώπισης της επιθετικότητας της Τουρκίας ζητώντας την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας μας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More