ΔΙΕΚ Μοναστηρίου: Ανακοίνωση ΣΥΣΔΙΕΚ για κρούσμα κορωνοϊού

Εχθές 19/10/2020 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τη Διεύθυνση σχετικά με θετικό κρούσμα που προέκυψε στο χώρο του ΔΙΕΚ Μοναστηρίου.

Η ενημέρωση Όχι μόνο ήταν ελλιπής, καθώς δεν έγινε σε όλα τα τμήματα, ήταν ακόμα αόριστη και γενικόλογη, καθώς δεναπαντήθηκεκαμιά από τις ερωτήσεις μας σχετικά με το περιστατικό. Ακόμαεμφανήςήτανηπροσπάθειαεφησυχασμούτωνσπουδαστώνσεσχέσημετοπεριστατικό. Το μόνο μέτρο που αναφέρθηκε ότι θα παρθεί είναι να μπει σε καραντίνα το συγκεκριμένο τμήμα.

Για άλλη μιαφορά ήταν προκλητική η στάση της διεύθυνσης, καθώς στις διεκδικήσεις των σπουδαστών για μείωση των ατόμων στις αίθουσες, η απάντηση ήταν ότι «δεν προβλέπεται από την εγκύκλιο τα 15 άτομα ανά τμήμα». Στην επίμονη προσπάθεια των σπουδαστών να εξηγήσουυν πως είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο στις αίθουσες, η προκλητική απάντηση ήταν «να πάτε τις καρέκλες σας λίγι πιο δίπλα!»
Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις αποδεικνύεται ακόμα πιο έντονα ότι οι διεκδικήσεις του συλλόγου για επαρκή μέτρα προστασίας από την πρώτη μέρα λειτουργίας των ΙΕΚ είναι πιο αναγκαίες από ποτέ!

Η διοίκηση του ΙΕΚ μας όπως και όλων των υπολοίπων ΙΕΚ πρέπει τώρα να απαιτήσουν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας σπουδαστών και καθηγητών! Διαφορετικά με την αύξηση των κρουσμάτων θα αποσκοπούμε για άλλη μιαφορά από την εκπαιδευτική διαδικασία, και θ ατεθεί σεκίνδυνο η υγεία Μας!
Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ :
• ΤΩΡΑ να γίνει απολύμανση του κτιρίου του ΔΙΕΚ, δεδομένου ότι στο ίδιο κτήριο στεγάζεται ΕΠΑΛ και νυχτερινό λύκειο
• ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ στους σπουδαστές του τμήματος που εντοπίστηκε το κρούσμα
• Εξασφάλιση χώρων για να μειωθούν τα άτομαανάτμήμα, που φτάνουν μέχρι και 30!
• Πρόσληψη καθηγητών για να καλύπτονται οι μαθησιακές ανάγκες
• Προσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More