Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Κουρκούλης συναντούν τα Χάλκινα της Γουμένισσας στη Θεσσαλονίκη

Ένας σπουδαίος Έλληνας δημιουργός συναντά έναν ξεχωριστό ερμηνευτή και οι δυο τους δίνουν ραντεβού με ένα δημοφιλές μουσικό σχήμα. Ο λόγος για τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Νίκο Κουρκούλη που ανταμώνουν με τα Χάλκινα της Γουμένισσας με αφετηρία αλλά και προορισμό τα τραγούδια – σταθμούς του πρώτου, αλλά και κομμάτια που ερμήνευσε για πρώτη φορά ο δεύτερος, όπως και γνώριμα παραδοσιακά ακούσματα. Μαζί τους θα είναι η επίσης μοναδική ερμηνεύτρια Αρετή Κετιμέ που θα τραγουδήσει σκοπούς της Μακεδονίας και της Γουμένισσας.

Στη συναυλία – γιορτή συμμετέχουν μια πλειάδα μουσικών που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά όργανα: τριάντα κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα ξεδιπλώνουν παραδοσιακές μελωδίες που έχουν την ικανότητα να ξεσηκώνουν το κοινό δημιουργώντας πάντα μια εξαιρετικά ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.

Την συναυλία διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς» και θα συμμετέχει με χορευτικό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παιόνων Γουμένισσας, το Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Κιλκίς) και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Στη μουσική διεύθυνση θα είναι ο Ελευθέριος Δίγκας.

Η μουσική αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών.

Πληροφορίες
Ώρα προσέλευσης: 20.30
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου:12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο), 10€ (ανέργων, μαθητών, ΑμεΑ μόνο στο ταμείο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει