ΔΙΣ: Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης- Αναμένονται Κικίλιας και Θεοδωρικάκος

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η επιστολή του Παναγιωτάτου αναγνώσθηκε χθες στη ΔΙΣ αλλά σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ σήμερα θα συζητηθεί για το αν θα κληθεί η Ιεραρχία να τοποθετηθεί επί του θέματος, ή αν αυτό θα το χειριστεί η ΔΙΣ.

Στην επιστολή του προς τους Προκαθημένους της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει την επιθυμία του, να υπάρξει συντονισμός και ομοιομορφία ως προς το καίριο θέμα της Θείας Ευχαριστίας και του τρόπου μεταδόσεως αυτής στους πιστούς.

Στην επιστολή αυτή κάνει ειδική αναφορά στις διαφορετικές και ανοίκειες απόψεις για τον τρόπο προσέλευσης των πιστών στα Άχραντα Μυστήρια. Τονίζει μάλιστα ότι είναι αδύνατον να παραμείνει η Εκκλησία άφωνη και αμέτοχη ενώπιον μιας τέτοιας αμφισήμου καταστάσεως και αδρανής μπροστά στις απαγορεύσεις, τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις.

Τη ΔΙΣ αναμένεται να απασχολήσουν και τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στις εκκλησίες από το ερχόμενο Σάββατο μετά και την έκδοση του νέου ΦΕΚ που προβλέπει μερική χαλάρωση των περιορισμών, ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να βρίσκονται στους ναούς.

Σήμερα αναμένεται στην ΔΙΣ ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλειος Κικίλιας προκειμένου (όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση) να του επιδοθεί υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγεία.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου θα περάσει το μεσημέρι και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσερις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000,00 €, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More