Δρυμός Ωραιοκάστρου: Κάτοικοι καλλώπισαν κεντρική πλατεία (VIDEO)

Επανειλημμένα ζήτησαν από την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου να μεριμνήσει και να φροντίσει για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό της πλατείας Μπάρες, στο Δρυμό, της πιο κεντρικής στην περιοχή. Όταν είδαν ότι ο δήμος δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμά τους αποφάσισαν οι ίδιοι να σηκώσουν τα μανίκια και να αναλάβουν δράση.

Μια ομάδα κατοίκων του Δρυμού ανέλαβε πριν λίγο καιρό την πρωτοβουλία να καθαρίσει και να καλλωπίσει την πλατεία, όπου καθημερινά συγκεντρώνονται και διέρχονται δεκάδες πολίτες.

Πήραν μπογιές, χρωμάτισαν τα παγκάκια, σκούπισαν, απομάκρυναν τα πεσμένα φύλλα των δέντρων, ενώ “επιστράτευσαν” μέχρι και γερανοφόρο όχημα για να κλαδέψουν ένα δέντρο.

“Ζητήσαμε πολλές φορές από τον Δήμο Ωραιοκάστρου να μεριμνήσει για τον καλλωπισμό της πλατείας. Είναι το πιο κεντρικό σημείο του Δρυμού, ζούμε σε αυτό τον τόπο και τον πονάμε, θέλουμε να είναι όμορφος και νοικοκυρεμένος. Διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι ο Δήμος αδιαφορεί, δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μόνοι μας στην φροντίδα της πλατείας”, αναφέρει στο Thesstoday.gr και στην ωραιόκαστροtoday ένας από τους κατοίκους που συμμετείχαν στη δράση.

Η πλατεία χάρη στις ενέργειες των κατοίκων άλλαξε όψη, έγινε πιο όμορφη και ανθρώπινη. “Οι κάτοικοι αποδείξαμε πως εκεί όπου οι υπεύθυνοι δεν ανταποκρίνονται, αναλαμβάνουμε οι ίδιοι δράση για να βελτιώσουμε τον τόπο που ζούμε”, κατέληξε ο κάτοικος του Δρυμού.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει