Δυο παιδιά ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου επειδή αφόδευσαν σε δημόσιο χώρο

Δυο παιδιά ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην Ινδία, όταν έγιναν αντιληπτά να αφοδεύουν σε δημόσια θέα, κοντά σε ένα διοικητικό κτίριο ενός χωριού.

Τα θύματα, ένα 12χρονο κορίτσι και ένα 10χρονο αγόρι, που ήταν ξαδέρφια, φέρονται να δέχτηκαν επίθεση από δυο αδέρφια, τα οποία συνελήφθησαν σαν ύποπτα για τη δολοφονία.

Η επίθεση έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Μπαβκέντι, την ίδια, σχεδόν, στιγμή που ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, βραβευόταν από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates, για τις προσπάθειες που κάνει να εξαλείψει τη δημόσια αφόδευση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η οικογένεια των δυο άτυχων παιδιών, δεν διαθέτουν τουαλέτα στο σπίτι τους και δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν πόρους από το πρόγραμμα «Clean India», ώστε να κατασκευάσουν μια.

Η πρακτική της δημόσιας αφόδευσης είναι συνηθισμένη στην Ινδία, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν δικές τουαλέτες, στους χώρους που κατοικούν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η τοπική αστυνομία, οι δράστες φωτογράφισαν τα δυο παιδιά και στη συέχεια τους επιτέθηκαν με ξύλα, χτυπώντας τα ανελέητα μέχρι θανάτου. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More