Δ. Δέλτα: Νέος αγωγός και καλή ποιότητα νερού στη Ν. Μαγνησία

Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στη Νέα Μαγνησία και στον οικισμό Γαλλικού μετά από πολύωρη διακοπή που ταλαιπώρησε τους καταναλωτές της περιοχής.

Οι εργασίες αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και στο εξής τόσο οι κάτοικοι όσο και επιχειρηματίες της περιοχής θα έχουν πόσιμο νερό καλής ποιότητας από σύγχρονο αγωγό πολυαιθυλενίου.

Ο αμιαντοσωλήνας που τροφοδοτούσε με νερό τη Νέα Μαγνησία και τον οικισμό Γαλλικού κρίθηκε ακατάλληλος λόγω παλαιότητας καθώς είχε υποστεί πολλές ρωγμές κατά μήκος του, με συνέπεια να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού άσκοπα κάθε χρόνο ενώ το νερό που κατέληγε σε σπίτια και επιχειρήσεις ήταν αμφιβόλου ποιότητας και φυσικά χαμηλής πίεσης.

Ο νέος αγωγός πολυαιθυλενίου είχε τοποθετηθεί από το απόγευμα της Κυριακής, (εντός του χρονοδιαγράμματος που έδωσε η ΔΕΥΑΔΔ για τις 18.00 μμ), και ήταν έτοιμος για χρήση, ωστόσο κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής υδροδότησης προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά σημεία της σύνδεσης του παλιού αγωγού με τον νέο, λόγω υψηλής πίεσης της ροής του νερού.

Οι ζημιές που εντοπίστηκαν ήταν στο σημείο του αγωγού που περνούσε κάτω από την Εγνατία οδό όπου ο παλιός αγωγός λόγω ρωγμών και απώλειας νερού είχε προκαλέσει διάβρωση στο οδόστρωμα, και έγινε αναγκαστική παράταση της διακοπής της υδροδότησης για επιπλέον 10 ώρες.

Τα προβλήματα στον αγωγό ύδρευσης της περιοχής άρχισαν να υφίστανται πριν από περίπου τρία χρόνια.

Η αντικατάσταση του παλιού αγωγού αμιάντου αποφασίστηκε από τη νέα διοίκηση του δήμου Δέλτα και την ΔΕΥΑΔΔ προκειμένου να τερματιστεί η ταλαιπωρία κατοίκων και επαγγελματιών και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος ολικής καταστροφής του αγωγού που θα σήμαινε την διακοπή της υδροδότησης της περιοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΔΕΥΑΔΔ με ανακοίνωση της εκφράζει τη αμέριστη κατανόηση στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν. «Κατανοούμε απόλυτα τον εκνευρισμό που προέκυψε από την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι καταναλωτές για τις ώρες των εργασιών αντικατάστασης του αγωγού οι οποίοι άλλωστε είχαν συνηθίσει σε διαρκείς ολιγόωρες διακοπές λόγω παλαιότητας του αγωγού και τους διαβεβαιώνουμε ότι αυτή η ταλαιπωρία ήταν η τελευταία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΔΔ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More