Δ. Μήτρου: Διεκδικούμε ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ανεξάρτητο Τεχνικό Επιμελητήριο

Γράφει ο Δημήτρης Μήτρου*

Αυτή την Κυριακή οι μηχανικοί ψηφίζουμε για τα όργανα διοίκησης του επιστημονικού μας φορέα. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου μηχανικούς και να τους καλέσω να υποστηρίξουν τους ανεξάρτητους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές.

Οι πραγματικές αλλαγές δεν γίνονται με λόγια αλλά με πράξεις και τη στάση μας στα δύσκολα. Με την “πεπατημένη” δεν λύνουμε τα προβλήματα που δεν θα υπήρχαν αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η πρόοδος απαιτεί τομές.

Τομές που οι κομματικές παρατάξεις που ελέγχουν το ΤΕΕ, εδώ και χρόνια, είχαν την ευκαιρία να κάνουν και δεν τις έκαναν.

Όσα προτείνουμε είναι τα αυτονόητα για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό επιστημονικό φορέα:

1. Διαφάνεια και τήρηση της κείμενης νομοθεσίας σε ότι αφορά τη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ.
2. Αξιοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή των εκπροσώπων του επιμελητηρίου σε σημαντικούς φορείς και ασφαλιστικά ταμεία.
3. Ανοικτές διαδικασίες σύνθεσης απόψεων μέσω της επαναλειτουργίας των μονίμων επιτροπών του ΤΕΕ.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν ζητούμε τη συμμετοχή στις εκλογές και τη στήριξη των συναδέλφων μας, για να απαιτήσουμε με δυνατή φωνή, να γίνουν όλα αυτά τα αυτονόητα, που τα θεωρούμε απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχουμε ένα επιμελητήριο αποτελεσματικό και χρήσιμο για τον κλάδο.

*Ο Δημήτρης Μήτρου είναι επικεφαλής της συμμαχίας των ανεξάρτητων παρατάξεων Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΔΥΝΑ.ΜΗ.-Πρωτοβουλία Μηχανικών που κατέρχονται με κοινό συνδυασμό στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου για την εκλογή οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More