Εθνική Τράπεζα: Ετοιμάζει νέο πρόγραμμα εθελουσίας

Πιστή στην υλοποίηση της δέσμευσης του πλάνου αναδιάρθρωσης που προβλέπει την περαιτέρω μείωση του αριθμού του προσωπικού ως το τέλος του έτους μένει η Εθνική Τράπεζα, η οποία ετοιμάζει νέο πρόγραμμα εθελουσίας.

Ο αρχικός σχεδιασμός πριν το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης προέβλεπε την προσφορά κινήτρων πρόωρης αποχώρησης τον Ιούνιο, αποφασίστηκε, όμως, να μετατεθεί για το β’ εξάμηνο του έτους. Η τράπεζα σχημάτισε πάντως στο α’ τρίμηνο πρόβλεψη ύψους 90 εκατ. ευρώ για δαπάνη αποχώρησης προσωπικού.

Για να υλοποιήσει τη δέσμευση του αναθεωρημένου πλάνου αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει εγκρίνει η DG Comp, η τράπεζα θα πρέπει να περιορίσει το προσωπικό της ως το τέλος του έτους κατά περίπου 450 άτομα. Επιπρόσθετα τα εν Ελλάδι λειτουργικά έξοδα θα πρέπει φέτος να υποχωρήσουν σε τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ από 822 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι από τα μέσα του 2018 ως τον περασμένο Μάρτιο αποχώρησαν συνολικά περίπου 1.100 εργαζόμενοι (μείωση κατά 17%). Το κόστος των κινήτρων πρόωρης αποχώρησης ανήλθε στα 96 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν κατά 48 εκατ. ευρώ.

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More