Εικαστικό εργαστήριο και έκθεση αφιερωμένη στον Δημήτρη Αληθεινό

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Αληθεινός, οργανώνει Εικαστικό Εργαστήριο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από πρόσκληση του Τμήματος.

Το Εργαστήριο ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2019. Σκοπός του είναι η γνωριμία των φοιτητών με το έργο του Δημήτρη Αληθεινού, η άμεση επαφή μαζί του, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων.

Παράλληλα με το εικαστικό εργαστήριο, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ θα φιλοξενήσει in situ έκθεση έργων του Δημήτρη Αληθεινού, ως ενδεικτική αναφορά στο σπουδαίο καλλιτεχνικό του έργο, στον εκθεσιακό χώρο που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών στη Θέρμη ειδικά για τις ανάγκες της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, στις 14:00, στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στη Θέρμη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες σπουδαστές, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ η 216η Κατάκρυψη. Οι γνωστές Κατακρύψεις του Δημήτρη Αληθεινού είναι ένα δίκτυο κρυμμένων έργων σε όλο τον πλανήτη. Κρύβοντας και διαφυλάσσοντας στα σπλάχνα της γης το έργο τέχνης, ο Δημήτρης Αληθεινός επισημαίνει τον κίνδυνο και την ελάχιστη απόσταση που χωρίζει τους ανθρώπους από μια ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή και προειδοποιεί για την επακόλουθη εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους.

Από το 1981 έως σήμερα, έχει πραγματοποιήσει 215 Κατακρύψεις σε διαφορετικά μέρη της γης, από τον Βόρειο Πόλο μέχρι τον Νότιο, κι από την Ελλάδα έως τα νησιά Κουκ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Διάρκεια έκθεσης έργων του Δημήτρη Αληθεινού: 6 έως 21 Νοεμβρίου 2019.

Ώρες λειτουργίας: 11.00 έως 20.00.

Διεύθυνση: Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Θέρμη, έναντι οικισμού Λήδα Μαρία

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της έκθεσης: 2310 992488-86-87 & 6946 309547

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More