Εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, από τις 12.00 – 19.00.

Ρεπορτάζ: Μαρία Γιαλετζάκη

Φετινό σύνθημα της εκδήλωσης είναι το «οι κοινωνίες κάνουν τη διαφορά», προκειμένου να τονιστεί ο ρόλος των κοινοτήτων στην εξάλειψη της νόσου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, προγράμματα δρόμου, ψυχαγωγικά δρώμενα, την διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού αλλά και προφυλακτικών.

Την σημερινή ημέρα συνοδεύει, η χορευτική ομάδα SALSA του ΑΠΘ στις 14:30 και στις 18:00, αλλά και η ομάδα κρουστών Paranauê που με τον δικό τους μουσικό-χορευτικό τρόπο, μεταδίδουν και εκείνοι το μήνυμα της ημέρας.

Ταυτόχρονα, τα μέλη και οι εθελοντές θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση της εκστρατείας #ZeroStigma. Μέσα από την εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνών της UrbanAct που χρηματοδοτεί η Gillead Sciences Ελλάς, θα μεταμορφωθεί στις 12.00 το κτίριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στην οδό Μοναστηρίου 53-55. Το graffiti που αποτυπώνει την αποδοχή ενάντια στην προκατάληψη, τον αποκλεισμό και το κοινωνικό στίγμα.

Διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεσσαλονίκης.

Τη δράση θα στηρίξουν επίσης με την παρουσία και συμμετοχή τους φοιτητές του τμήματος νοσηλευτικής, του τεχνικό Αλεξάνδρειου εκπαιδευτικού ιδρύματος Θεσσαλονίκης διευκολύνοντας την επίτευξη του στόχου αυτής της δράσης που είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο όσον αφορά τον ιό HIV και το AIDS.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More