ΕΚΘ για ντιλιβερά: Καταδίκη της εγκληματικής ενέργειας της εργοδοσίας 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του εργαζόμενου – ντιλιβερά, ο οποίος, όπως καταγγέλλεται, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εργοδότη του επειδή ο ίδιος λόγω ασθένειας αδυνατούσε να πάει στη δουλειά του.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το περιστατικό αυτό φέρνει με το χειρότερο τρόπο στο φως τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι διανομείς φαγητού,  όπου οι εργοδότες -σε πολλές περιπτώσεις – αρνούνται  να τους καταβάλλουν τα νόμιμα, τις υπερωρίες και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ δε διστάζουν να δημιουργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να εργάζονται υπό άκρως αντεργατικές συνθήκες.

Το Ε.Κ.Θ. επανειλημμένα έχει επισημάνει τις παρανομίες των εργοδοτών στον συγκεκριμένο κλάδο των διανομέων φαγητού και έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να εντείνει τους ελέγχους, βάζοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας που υπάρχει.

Είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο πατέρα και σε όλους τους διανομείς που μάχονται για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και απέναντι στις εγκληματικές πρακτικές της εργοδοσίας, οι οποίες θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει. Την απάντηση θα τη δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More