ΕΚΘ: Να καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργατοτεχνίτες-εργάτες του ΥΠΠΟΑ

Να καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους εργατοτεχνίτες και εργάτες και λοιπές ειδικότητες ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που απασχολούνται στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΚΘ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι “αδικαιολόγητα δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία, οδηγώντας σε άνιση μεταχείριση εργαζομένων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο και τον αγώνα που κάνουν για την καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ στους εργατοτεχνίτες/εργάτες και λοιπές ειδικότητες ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που απασχολούνται στο  υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι οποίοι αδικαιολόγητα δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία, οδηγώντας σε άνιση μεταχείριση εργαζομένων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Ζητάμε με επιστολή που έχουμε στείλει από τα αρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας, να μεριμνήσουν και να προχωρήσουν ΆΜΕΣΑ στην καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους οικοδόμους -εργατοτεχνίτες -εργάτες. Παράλληλα, απαιτούμε να δείξει υπευθυνότητα και να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους για τις λοιπές ειδικότητες που απασχολούνται με συμβάσεις ΙΔΟΧ στο ΥΠΠΟΑ που κατά κύριο λόγο εργάζονται για διάστημα έως 8 μήνες από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο και οι οποίοι φέτος, λόγω των έκτακτων συνθηκών βρίσκονται στην ανεργία, περιμένοντας τις προκηρύξεις των θέσεών τους.

Ø  Λέμε ΌΧΙ στη δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων που γεννούν ανισότητες και αδικίες.

Ø  Ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας και την άμεση καταβολή του ειδικού επιδόματος στους εργατοτεχνίτες/εργάτες και λοιπές ειδικότητες ΙΔΟΧ του ΥΠΠΟΑ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More