Εκπληκτικό αγιορείτικο λιόψωμο! Η συνταγή

Η κουζίνα στο Άγιο Όρος είναι αξιόλογη, λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία. Τα υλικά για να παρασκευάσετε αυτό το αγιορείτικο λιόψωμο είναι τόσο απλά που αξίζει να το δοκιμάσετε σήμερα κιόλας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το αγιορείτικο λιόψωμο είναι:
1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό κατά προτίμηση)
2 ½ ποτήρια χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
2 ½ ποτήρια νερό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού
1 πιάτο της σούπας γεμάτο ελιές μαύρες (όχι ξυδάτες) καθαρισμένες από κουκούτσια και τεμαχισμένες σε 4-5 κομματάκια

Επί το έργον:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Πηγή: monastiriaka

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο