Εκπληκτικό αγιορείτικο λιόψωμο! Η συνταγή

Η κουζίνα στο Άγιο Όρος είναι αξιόλογη, λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία. Τα υλικά για να παρασκευάσετε αυτό το αγιορείτικο λιόψωμο είναι τόσο απλά που αξίζει να το δοκιμάσετε σήμερα κιόλας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το αγιορείτικο λιόψωμο είναι:
1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό κατά προτίμηση)
2 ½ ποτήρια χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
2 ½ ποτήρια νερό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού
1 πιάτο της σούπας γεμάτο ελιές μαύρες (όχι ξυδάτες) καθαρισμένες από κουκούτσια και τεμαχισμένες σε 4-5 κομματάκια

Επί το έργον:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Πηγή: monastiriaka

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More