Εκτάκτως στο Παρίσι ο Κουμουτσάκος για το μεταναστευτικό

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος βρίσκεται σήμερα στο Παρίσι.

Ο κ. Κουμουτσάκος θα συμμετάσχει σε ειδική έκτακτη πολυμερή συνάντηση που συγκαλείται με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης και αντικείμενο το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο, που παρουσιάζουν έντονα αυξητικές τάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης,ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «εκρηκτικό» για την Ελλάδα το μεταναστευτικό ζήτημα και διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο ολοκληρωμένο σχέδιο και μία συνεκτική πολιτική για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας».

Η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Ελσίνκι έληξε την Παρασκευήχωρίς να καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για μηχανισμό κατανομής των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στην Ευρώπη. Η Γαλλία και η Γερμανία ηγούνταν των προσπαθειών να υπάρξει προσωρινή συμφωνία στην ΕΕ για την κατανομή των αιτούντων άσυλο που διασώζονται στη Μεσόγειο.

Το θέμα θα συζητηθεί και πάλι σήμερα στο Παρίσι, όπου θα συναντηθούν οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ έχει τονίσει πως στόχος είναι να κερδηθεί η στήριξη περίπου 15 χωρών για τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More