ΕΛΑΣ για ειδικό φρουρό-ΑΣΟΕΕ: Προσλήφθηκε με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2019

Στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος ειδικού φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) την περασμένη Δευτέρα η ΕΛΑΣ.

Απαντώντας «διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν» σχετικά με την εκπαίδευση και προϋπηρεσία τού εν λόγω ειδικού φρουρού, κάνει γνωστό ότι εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία «με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια – συμμετοχή ΑΣΕΠ – στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας “Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών” ή “Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας”.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 24ης Φεβρουαρίου ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική μοτοσικλέτα του, έξω από την ΑΣΟΕΕ, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο σημείο δέχτηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, τα οποία τον χτύπησαν, ενώ προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Στη συνέχεια, τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, «αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν», προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίστηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More