Ελεύθεροι αφήνονται έμποροι ναρκωτικών που πιάνονται στο ΑΠΘ

Διακινούν ανενόχλητοι ναρκωτικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συλλαμβάνονται σε επιχειρήσεις που στήνει περιμετρικά του ΑΠΘ η Αστυνομία και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι (!) παρά τις δικογραφίες με βαριά αδικήματα που σχηματίζονται σε βάρος τους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες που οδηγήθηκαν τις τελευταίες ώρες στον ανακριτή βρισκόταν και ένας Έλληνας φαντάρος, που είναι σε άδεια.

Ρεπορτάζ: Κική Τσάνη

Σήμερα οδηγήθηκαν στον ανακριτή δύο αλλοδαποί, ένας Σύριος και ένας Αλβανός, οι οποίοι συνελήφθησαν για εμπορία ναρκωτικών την Δευτέρα, μετά από επιχείρηση “σκούπα” της αστυνομίας.

Κατά τη διαδικασία της σύλληψης, ο Σύριος, ο οποίος φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά, αντιστάθηκε σφοδρά, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, “πιάστηκε” να πουλάει ναρκωτικά την ώρα που οι security του ΑΠΘ ήταν δίπλα του και έδειχναν αδιαφορία, ενώ όχι μόνο δε συνέδραμαν στην ακινητοποίησή του, αλλά απομακρύνθηκαν την ώρα που έβγαλαν χειροπέδες οι αστυνομικοί.

Σε βάρος του Σύριου συλληφθέντα σχηματίστηκε και κατά το παρελθόν δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών στο ΑΠΘ από το Τ.Α. Λευκού Πύργου, ενώ κατά τη διάρκεια εκείνης της επιχείρησης είχε καταφέρει να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς δεν εντοπίστηκε. Σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και υποχρεούται να δίνει το παρών στο τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Ο αλλοδαπός με αλβανική υπηκοότητα συνελήφθη τη Δευτέρα για εμπορία ναρκωτικών στο ΑΠΘ, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ναρκωτικά σε αστυνομικό, ενώ κι αυτός αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών και αφέθηκε και αυτός ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του άλλες δύο δικογραφίες για εμπορία ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τις οποίες υποχρεούται να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας και στο Τμήμα Ασφαλείας Καστοριας.

Την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα για εμπορία ναρκωτικών στο ΑΠΘ σε έλεγχο που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στο χώρο των πανεπιστημίων. Ο ένας συλληφθείς, υπήκοος Αλβανίας, είχε απελαθεί κατά παρελθόν και εισήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Ο εν λόγω δράστης, έχει συλληφθεί για εμπορία ναρκωτικών άλλες δύο φορές και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος ως μέλος της συμμορίας που πουλούσε ναρκωτικά στα πανεπιστήμια.

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, είναι ένας Έλληνας φαντάρος με άδεια, που “πιάστηκε” να πουλάει ναρκωτικά στο ΑΠΘ και παραδέχθηκε στον ανακριτή την παράνομη δράση του, ενώ ορίστηκε εγγύηση 1000€, ποσό που πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 07/02 για να συνεχίσει να είναι ελεύθερος.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ καθηγητές, φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης ζητούν να τελειώνει επιτέλους το “πανηγύρι” που στήνουν έμποροι ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο και όχι μόνο προσβάλλει το χώρο, αλλά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, καθώς διακινούνται παράνομες ουσίες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More