Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Πρέπει να ληφθούν μέτρα οριζόντιας διάσωσης των επιχειρήσεων

Για μία περίοδο μεγάλης ταλαιπωρίας και με πολύ μεγάλες δυσκολίες για τις επιχειρήσεις έκανε λόγο μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι «εάν δεν ληφθούν πραγματικά μέτρα δυστυχώς τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ» ενώ τόνισε ότι βλέπει πολλά λουκέτα και πάρα πολλές απολύσεις – εάν δεν δημιουργηθούν μέτρα επιβίωσης.

«Ζούμε τα απόνερα του ιού» σημείωσε λέγοντας ότι «πρέπει να μπούμε σε μία οριζόντια διάσωση των επιχειρήσεων».

Όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Φιλιππίδης είπε «είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε» ενώ τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης βρίσκεται εν αναμονή των οικονομικών μέτρων που θα εξαγγελθούν.

«Είμαι κατά της μείωσης των μισθών και των απολύσεων» υπογράμμισε ο κ. Φιλιππίδης. «Όμως, όταν βάζεις την επιχείρηση να λειτουργήσει με το 1/3 ή το 50% της δυναμικής της, τότε δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να διατηρεί όλο το προσωπικό της, γιατί δυστυχώς θα καταστραφεί και θα κλείσει» ανέφερε.

«Όταν δεν δώσεις ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να διατηρήσουν το προσωπικό τους» επισήμανε και διερωτήθηκε «Δηλαδή όταν κλείσει μία επιχείρηση τι να κάνει να κρατάει το προσωπικό να το πληρώνει;».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More