Ενορία Κοιμήσεως Ωραιοκάστρου: Δεν ωφελεί ούτε ο εκκλησιασμός, ούτε οι συχνές Θ. Κοινωνίες, εάν έχουμε πνεύμα μοχθηρό

Αρνητικά σχόλια υπήρξαν από “κυρίες την ενορίας” χθες, ημέρα των Θεοφανείων, λόγω των αλλαγών που υπήρξαν στο πρόγραμμα του εορτασμού της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου εξαιτίας του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών. 

Η Ενορία με ανακοίνωσή της αποφάσισε να απαντήσει σε αυτά τα σχόλια τονίζοντας πως “δεν ωφελεί, αλλά μάλλον είναι προς κρίμα και κατάκριμα, ούτε ο εκκλησιασμός, ούτε οι συχνές θ. Κοινωνίες, ούτε τίποτα από τα καλά έργα, εάν έχουμε πνεύμα μοχθηρό, πνεύμα καταλαλιάς, πνεύμα συκοφαντίας”.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Επειδή κάποιες -δυο τρεις- “ευλαβείς” κυρίες της ενορίας, από αυτές που εκκλησιάζονται μεν συχνά αλλά μόνο εν σώματι διότι το πνεύμα ασχολείται με τις κακίες, ακόμα και σήμερα, Θεοφάνεια, δεν δίστασαν να εξασκήσουν το αγαπημένο τους “διακόνημα”, την κατάκριση και τη συκοφαντία, αναγκαζόμαστε να τονίσουμε ότι:
-Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων τροποποιήθηκε αφενός με γνώμονα τις έκτακτες καιρικές συνθήκες και τις δυσκολίες που προέκυψαν από αυτές και αφετέρου την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ποιμνίου.
-Το βάρος της εξυπηρέτησης των ενοριακών θεμάτων επωμίστηκε ο π. Γεώργιος, καθώς ο π. Νικόλαος δεν δύναται να μετακινηθεί από την οικία του στο Μελισσοχώρι λόγω πάγου.
-Σχετικά με την ενημέρωση, αναρτήθηκαν εγκαίρως σχετικές ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και εγγράφως στην είσοδο του ναού μας. Δεν είναι δυνατό να ενημερωθούν όλοι πόρτα-πόρτα!
Τέλος τονίζουμε αυτό που επισημαίνουν πολλοί πατέρες και άγιοι της πίστης μας: Δεν ωφελεί, αλλά μάλλον είναι προς κρίμα και κατάκριμα, ούτε ο εκκλησιασμός, ούτε οι συχνές θ. Κοινωνίες. ούτε τίποτα από τα καλά έργα, εάν έχουμε πνεύμα μοχθηρό, πνεύμα καταλαλιάς, πνεύμα συκοφαντίας. Ο πνευματικός αγώνας γίνεται όχι σε αυτά που φαίνονται, προς το θεαθήναι τοις ανθρώποις, αλλά προς αυτά που είναι κρυμμένα μέσα στον άνθρωπο. Ειδάλλως εις μάτην κοπιώμεν!
Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!
Χρόνια πολλά.”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More