Εντολή υφ. Μεταφορών στον ΟΑΣΘ για άμεσες επιδιορθώσεις στα χαλασμένα λεωφορεία

Συνάντηση με τον υφυπουργό μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο δημαρχείο.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη μετακίνηση στην πόλη.

“Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ΟΑΣΘ δεν είναι αυτή που θέλουμε ως υπουργείο” ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα των μετακινήσεων.

“Είμαστε βέβαιοι ότι με τις ενέργειες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ τον επόμενο μήνα αλλά και με τον μεγάλο διαγωνισμό, ο οποίος θα βγει στον αέρα τον Ιούνιο θα μπορούμε να πάμε σε προμήθεια καινούριων λεωφορείων μέσα στο 2021. Η εικόνα της πόλης θα βελτιωθεί αισθητά” δήλωσε ο υφυπουργός.

Για το ελεγκτικό συνέδριο που αφορά τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: “Πιστεύουμε ότι η απόφαση θα είναι θετική, με αποτέλεσμα 100 λεωφορεία να έρθουν στην κυκλοφορία”.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα καινούρια λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης εντός Μαρτίου.

Ερωτηθείς για τις εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι θα προχωρήσουν κανονικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Μάλιστα, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφερόμενος στα χαλασμένα λεωφορεία που έχει στον στόλο του ΟΑΣΘ είπε ότι ως υπουργείο θα δώσει κατευθύνσεις ώστε να γίνουν άμεσα οι επιδιορθώσεις. “Θα δοθεί άμεσα εντολή προς την διοίκηση να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες”.

Από τη μεριά του δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας είπε ότι ο υφυπουργός έχει ένα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο το οποίο είναι ευαίσθητο για θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Συζητήσαμε όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον ΟΑΣΘ, τον διαγωνισμό με τα ΚΤΕΛ, τον διαγωνισμό για τη μίσθωση των μεταχειρισμένων οχημάτων αλλά και το μέλλον του ΟΑΣΘ ούτως ώστε να έχουμε μέσα σε μια διετία καινούριο οχήματα” δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της μικροκινητικότητας. “Η κυβέρνηση φέρνει ένα κανονιστικό πλαίσιο για το θέμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More