Εξομολογήσεις Μητσοτάκη για  τον Τζόκερ, το πώς κυβερνιέται η χώρα και το αν κοιμάται ήσυχος τα βράδια… 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλιώς! Ο πρωθυπουργός ήταν το βράδυ ο βασικός ομιλητής στο δείπνο με το οποίο ολοκληρώθηκε το 8ο Συμπόσιο που διοργάνωσε η Πολιτική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, το Δίκτυο Ναβαρίνο και το ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung με τίτλο «Η κυβερνησιμότητα σε εποχές ακυβερνησίας».

Αυτό του έδωσε την αφορμή να παρουσιάσει έξη παράγοντες που βοηθούν στην κυβερνησιμότητα σε εποχές ακυβερνησίας. Η πρώτη παράμετρος είναι η πολιτική σταθερότητα, η δεύτερη το ικανό επιτελείο, γιατί όπως είπε τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν σύνθετες απαντήσεις και 3η το σύστημα δουλειάς της κυβέρνησης. «Για όσους μιλούν για Κυβέρνηση ΑΕ τους λέω ότι έτσι κυβερνώνται όλα τα αναπτυγμένα κράτη», σημείωσε.

4η παράμετρος  είναι η συνεργασία, η σύνθεση και ο διαρκής διάλογος και 5η ο ρεαλισμός και η αναγνώριση ότι η πραγματικότητα έχει τη δική της δυναμική. Εδώ αναφέρθηκε στη γνωστή υπόθεση της ταινίας Τζόκερ. «Αν έγινε κάποια υπερβολή να το δούμε, αν ο νόμος χρειάζεται αλλαγές να το εξετάσουμε. Αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε το όλο θέμα να το  συζητήσουμε ήρεμα, απλά και δημοκρατικά έτσι ώστε να βρισκόταν μια κοινά αποδεκτή λύση», σημείωσε. Ως 6η παράμετρος ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την έννοια της ευθύνης, ενώ ενδιαφέρον είχε και το τέλος της ομιλίας του. «Με ρωτούν συχνά αν τη νύχτα έχω ήσυχο ύπνο. Απαντώ αβίαστα ΝΑΙ. Όχι γιατί έχω λύσει όλα τα προβλήματα αλλά γιατί νοιώθω ότι προσπάθησα για να πάμε ένα βήμα μπροστά», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στα αμιγώς πολιτικά τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. «Εμείς θα παρακολουθούμε στενά την ανταπόκριση των γειτόνων μας στις εκκρεμότητες της συμφωνίας των Πρεσπών. Για την Αλβανία επιδιώκουμε καλές σχέσεις γειτονίας. Προϋπόθεση για αυτό είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής ομογένειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More