Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορείες και σε Ηράκλειο, Χανιά, Βόλο

Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιούνται το απόγευμα της Παρασκευής και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας από πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Λιοντάρια η οποία είχε διοργανωθεί από πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πορεία με μεγάλη συμμετοχή στα Χανιά

Σωματεία, ενώσεις εκπαιδευτικών, σύλλογοι, συλλογικότητες και πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 18.00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η συμμετοχή των διαδηλωτών στη συγκέντρωση ήταν μεγάλη. Με συνθήματα όπως “Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε” και πανό ενάντια στην καταστολή, τη βία, την κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Έξω από το δημαρχείο Χανίων έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν την πορεία τους καταλήγοντας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Πορεία και στο κέντρο του Βόλου

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από το Θόλο του Πανεπιστημίου Βόλου, όπου έγινε και η αρχική συγκέντρωση, η πορεία που είχε προγραμματιστεί στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και μελών συλλογικοτήτων, αλλά και αντιεξουσιαστών.

Οι διοργανωτές είχαν κρεμάσει πανό στο Πανεπιστήμιο που έγραφε: «Καρκίνος στον αέρα, καρκίνος στο νερό, φιέστες και λαμπάκια που γράφουν Μονακό».

Η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά στην οδό Δημητριάδος, υπό τα διακριτικά βλέμματα των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More