Επίσκεψη στη Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένο σκοπό

Την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφτεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τις προσεχείς ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 17-20 Ιανουαρίου, όπου και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Πόλης, Eκρέμ Ιμάμογλου για να ανοίξει ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας με την γειτονική χώρα.

Εκεί θα συζητηθούν θέματα τουρισμού κατά κύριο λόγο όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επίσης, δεν θα τεθούν πολιτικά θέματα, διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της επίσκεψης του Δημάρχου. “Αυτή είναι δουλειά της κυβέρνησης για την επίλυση των πολιτικών προβλημάτων”.

Ο κ. Ζέρβας έκλεισε με την εξής φράση “Στόχος είναι ουσιαστικά η σύζευξη της βυζαντινής ιστορίας που ενώνει τις δύο πόλεις για να δημιουργηθεί μία προοπτική που θα κάνει ακόμη πιο ευρέως γνωστή τη βυζαντινή ιστορία και όχι μόνο”.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην Κωνσταντινούπολη για την επίσημη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More