Επίτιμος δημότης Νεάπολης-Συκεών θα ανακηρυχθεί ο Μίκης Θεοδωράκης

H ανακήρυξη μιας από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας, του Μίκη Θεοδωράκη, σε επίτιμο Δημότη Νεάπολης-Συκεών και η απονομή σε αυτόν του Κλειδιού της πόλης, αποφασίστηκε ομόφωνα χθες το βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

«Ο δήμος μας, ένας δήμος με έντονη αντιστασιακή αλλά και αντιδικτατορική δράση, αλλά και πολύχρονη μεγάλη και ποιοτική παρέμβαση στα ζητήματα του πολιτισμού, έχοντας πλήρη επίγνωση της ιστορικής μνήμης, προσπαθεί και αναδεικνύει τα ιστορικά γεγονότα και τιμά τους αγωνιστές αλλά και τους εκφραστές των ιστορικών αγώνων του τόπου μας, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Μια παγκόσμια προσωπικότητα. Ένα σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που όχι μόνο άλλαξε τον ρου της μουσικής στη χώρα μας, αλλά την πρόβαλε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένα τεράστιο μουσικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό κεφάλαιο για την παγκόσμια κοινότητα» σημείωσε ο δήμαρχος, κατά την εισήγησή του, προσθέτοντας ότι «όπως κάναμε και σε άλλες περιπτώσεις προσωπικοτήτων ανάλογου βεληνεκούς, όπως των αείμνηστων Μανώλη Γλέζου και Λάκη Σάντα, έτσι και η ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το δήμο μας».

Όπως αναφέρθηκε, η ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη και η απονομή σε αυτόν του Κλειδιού της πόλης θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή/εκδήλωση, με την επάνοδο πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More