Εργαζόμενοι ΣΙΔΕΝΟΡ: Κινητοποιήσεις για συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. μη έχοντας άλλη υπομονή έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις από τις 7 Ιουνίου. Οι λόγοι είναι οι μη συλλογικές συμβάσεις και οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων στη χαλυβουργία της ΣΙΔΕΝΟΡ, ο πρόεδρος του σωματείου, Λευτέρης Κιοσέογλου δήλωσε πως: “Εδώ και χρόνια ζούμε μια σκληρή πραγματικότητα. Η ΣΙΔΕΝΟΡ η οποία απασχολούσε 400 εργαζόμενους το 2008 έφτασε σήμερα να απασχολεί 300”.

Όπως αναφέρει ο κ. Κιοσέογλου παρά τα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης, αυτή επικαλείται οικονομικό πρόβλημα. “Η επιχείρηση από τα μέσα του 2008 καταληκτικά έκανε περικοπές που φτάνουν 35% στις αμοιβές των εργαζομένων, ενώ από τα μέσα του 2000 εμφανίζει θετικό πρόσημο. Έχει φτάσει να είναι μια τεράστια πολυεθνική στην Ευρώπη ακόμα και στην Αυστραλία. Όταν φτάσαμε να ζητάμε συλλογική σύμβαση εργασίας η επιχείρηση αρνήθηκε όλες τις προτάσεις που κάναμε”.

“Το 4% που είπε ότι θα μας δώσει η επιχείρηση αντικατοπτρίζει 1,5 ευρώ αύξηση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι με μισθούς πείνας. Φτάσαμε σε αυτό που λέμε κατάντια. Το πρόβλημα της ΣΙΔΕΝΟΡ να γίνει πρόβλημα της Θεσσαλονίκης” τόνισε ο κ. Κιοσέογλου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν διετή συλλογική σύμβαση με αυξανόμενες αποδοχές τον πρώτο χρόνο 6% και το δεύτερο 8% και αύξηση του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών στα 130 ευρώ μεικτά. “Δε μπορεί κάποιοι που ευαγγελίζονται την ανάπτυξη και την υγιή επιχειρηματικότητα να φέρονται έτσι στους εργαζόμενους τους. Όσο έχουμε τέτοια αντιμετώπιση οι συνάδελφοι συσπειρώνονται. Θα απαντήσουμε με το δικό μας τρόπο” δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου.

Από τη μεριά του ο αναπληρωτής γραμματέας του ΕΚΘ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι “η διοίκηση είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους ότι όταν ορθοποδήσει θα τα δώσει όλα πίσω. Οι εργαζόμενοι της Σιδενόρ δε θα μείνουν μόνοι”.

“Ο αγώνας είναι δίκαιος και δείχνει ότι χωρίς τους εργάτες γρανάζι δε γυρνά. Θα κάνουμε τα πάντα να γίνει ζήτημα όλου του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης” δήλωσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More