Ερντογάν για συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Την υπέγραψα και τη στέλνω στον ΟΗΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι υπέγραψε τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και θα τη στείλει στον ΟΗΕ.

Στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και στις εξελίξεις με την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα, αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του το Σάββατο, στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο Ερντογάν τόνισε ότι καθορίζει τα όρια της θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Πρόσθεσε ότι μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή, ο ίδιος την υπέγραψε και τη στέλνει στον ΟΗΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, αναφέρθηκε και στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή δείχνει κακή διπλωματική συμπεριφορά από τη μεριά της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης αποτελεί από σήμερα και επίσημα νόμο της Τουρκίας καθώς αφού επικυρώθηκε την Πέμπτη από την τουρκική Βουλή, δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More