Ερντογάν: Είμαστε αναγκασμένοι να ανοίξουμε τις πύλες για τους πρόσφυγες

Η Τουρκία θα συνεχίσει να φιλοξενεί Σύριους έρθει δεν έρθει υποστήριξη. Είδαμε ότι δεν γίνεται άλλο, είμαστε αναγκασμένοι να ανοίξουμε τις πόρτες για τους πρόσφυγες».

Αυτό προειδοποίησε σήμερα από τη Βουδαπέστη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι η πρόσφατη στάση της επί του θέματος των προσφύγων δεν είναι καθόλου εποικοδομητική, σε αντίθεση με την υποστήριξη της Ουγγαρίας που είναι πολύτιμη.

«Η υποστήριξη της Ουγγαρίας στη διαδικασία ένταξης της χώρας μας στην Ε.Ε. είναι πολύτιμη για εμάς. Είμαι ευγνώμων στον κ. πρωθυπουργό για την υποστήριξή του», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ότι εκτός από τα διμερή θέματα θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ το θέμα των αντι-πυραυλικών συστημάτων S-400, Patriot, καθώς και για την παράδοση των μαχητικών F-35.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία έχει στα χέρια της 13 άτομα του στενού περιβάλλοντος του Μπαγκντάντι, ανάμεσα στους οποίους τη σύζυγό του και την αδελφή του.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More