Ερντογάν: Το Κυπριακό παραμένει χωρίς λύση εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης των Ελληνοκυπρίων

«Το Κυπριακό παραμένει χωρίς λύση εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως η χώρα του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, με αποφασιστικότητα, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία και την ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε τονίσει πως η σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να επιτευχθεί «μόνο με την τήρηση των δικαιωμάτων της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” και των συμφερόντων της Τουρκίας».

Επιπλέον, στελέχη της Τουρκικής κυβέρνησης έχουν στείλει επανειλημμένως μήνυμα στην Λευκωσία ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά τις εξορυκτικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, με τα σκάφη γεώτρησης «Yavuz» και «Fatih», προκαλώντας την αντίδραση της ΕΕ, η οποία αποφάσισε να απαντήσει και να λάβει «στοχευμένα μέτρα» σε βάρος της Άγκυρας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More